Lohtusuklaata riittää, Fazerilta vakuutetaan
Pitkä säilytys vaikuttaa kaakaon ominaisuuksiin ja laatuun, joten kovin suuria varmuusvarastoja ei voida pitää.Suklaa lohduttaa monia sosiaalisessa eristyksessä eläviä. Mutta riittääkö siihen tarvittava kaakao?
Fazerilla kaakaon saatavuudessa ei nähdä ongelmia. Laivareittien vähenemisen vuoksi on tosin olemassa riski, että kuljetusajat jatkossa pitenevät.
Yrityksen käyttämästä kaakaosta neljännes tulee Ecuadorista ja 75 prosenttia Länsi-Afrikasta, yhtiön viestinnästä kerrotaan.
Kaakao ei tule Fazerille papuina vaan kaakaomassana, -voina ja -jauheena. Vuodessa raaka-ainetta tulee yritykselle yhteensä yli 8 miljoonaa kiloa, mikä vastaa noin 16 miljoonaa kiloa kaakaopapuja.
Pitkä säilytys vaikuttaa kaakaon ominaisuuksiin ja laatuun, joten varmuusvarastot eivät voi olla kovin suuret
Kaakaon hinta määräytyy pörssissä. Hintakehitystä Fazerilla ei tässä vaiheessa uskalleta arvioida.
Parin viime viikon aikana makeiset ovat Suomessa käyneet kaupaksi poikkeuksellisen hyvin. Fazerin tuotteista erityisesti suklaalevyjen ja suurten sekoitteellisten makeispussien myynti on ollut tavallista suurempaa.
Tavaran luvataan riittävän, sillä yhtiön makeistehtaat Vantaalla, Lappeenrannassa ja Karkkilassa pyörivät täysin normaalisti.
Fazerilta painotetaan, että yhtiön tärkeimmistä raaka-aineista vilja ja maito ovat suomalaista alkuperää.
Esimerkiksi 200 gramman Sinisen suklaalevyn valmistukseen käytetään 5,5 desilitraa tuoretta maitoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

