Jussin joulukala
Jussin joulukala on alkusalaatti, jossa yhdistyy makuja eri keittiöistä. Se sopii myös muiden juhlien menuun.Jussin joulukala
6–8 annosta
AInekset
- 500 g lohifileetä (keskikohtaa)
- 1/2 rkl karkeaa merisuolaa
- 1/2 rkl sokeria
- 1/2 dl soijakastiketta
Pinnalle
- 1–2 rkl seesaminsiemeniä
Salaattisekoitus
- rucolaa, vuonankaalia, viinisuolaheinää, jääsalaattia
- 6–8 kuivattua viikunaa tai 3–4 tuoretta viikunaa
- 12–16 kokonaista hasselpähkinää
Kastike
- 1 rasia (100 g) piparjuurituorejuustoa
- 1 dl turkkilaista jugurttia
- ripaus sokeria ja suolaa
Valmistusohje
Poista lohifileestä ruodot. Ripottele pinnalle tasaisesti suolaa ja sokeria. Nosta filee pakastuspussiin ja valele kalan päälle soijakastiketta. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.
Pyyhi sulamaton suola pois pinnalta ja poista nahka. Leikkaa filee pitkittäin kahteen osaan. Painele reunat seesaminsiemeniin. Leikkaa lohipalat vajaan kahden sentin viipaleiksi. Paista lohiviipaleita kuumalla pannulla noin 15 sekuntia kummaltakin puolelta. Pinta saa ruskistua hiukan.
Tee salaateista peti alkupalalautasille. Nosta päälle lohiviipaleita, pari hasselpähkinää halkaistuna sekä viikunanlohkoja.
Vatkaa kastikeainekset hyvin sekaisin. Tarjoa lohisalaattia ja kastiketta alkupalaksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


