Ohratto on maistuva vaihtoehto risotolle: Kokeile sellaisenaan tai lisukkeena
Herneiden pilkuttama ohratto valmistetaan italialaisen risoton tapaan. Sen voi tarjota sellaisenaan tai lisukkeena.Herneohratto
noin 6 annosta
- Ainekset
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl ruokaöljyä
- 2½ dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
- 2 dl kuivaa (alkoholitonta) valkoviiniä
- 8–9 dl kuumaa kasvislientä
- 1 ps (200 g) herneitä (pakaste)
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- 30 g voita
- ½ dl lehtipersiljaa silputtuna
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit.
Kuumenna öljy kasarissa. Lisää joukkoon sipulit. Kääntele pari minuuttia ja sekoita mukaan ohrasuurimot. Sekoittele pari kolme minuuttia. Älä ruskista.
Lisää kasariin viini. Kun se on haihtunut, aloita kuuman kasvisliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Maistele ja varmista, ettei ohra pääse ylikypsymään. Kypsennä kovalla lämmöllä poristen noin 15 minuuttia. Suurimoihin saa jäädä purutuntumaa.
Lisää joukkoon herneet ja kerma. Kun herneet ovat kuumenneet, lisää parmesaaniraaste ja voi. Mausta risotto lehtipersiljalla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
Tarjoa ohratto mehevän valuvana saman tien sellaisenaan tai lisäkkeenä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


