Yön yli -kaurasämpylät saavat kylmäkohotuksesta runsaasti makua
Kaurasämpylätaikina tarvitsee aikaa tekeytyäkseen. Aamiaiselle kaurasämpylöiden taikina saa kohota kylmässä yön yli tai iltapalalle päivän ajan.Muotoile sitten taikinasta pötkö ja leikkaa paloiksi. Nosta palat pelille leivinpaperin päälle. Paloja ei ole tarkoitus pyörittää sileiksi, vaan ne saavat jäädä hiukan rosoisiksi. Anna kohota puolisen tuntia huoneenlämmössä ja paista.
Kaurasämpylät
12 kpl
- Ainekset
- 2 dl kaurahiutaleita
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kauraleseitä
- ½ rkl suolaa
- 1 pussi kuivahiivaa
- 2 tl siirappia
- 5 dl kaurajuomaa
- Voiteluun
- kaurajuomaa
- Pinnalle
- siemensekoitusta
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää siirappi ja kylmä kaurajuoma.
Anna kohota kelmulla peitettynä viileässä tai jääkaapissa noin 12 tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile pötköksi. Leikkaa 12 tasakokoista palaa. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Palat saavat jäädä hiukan rosoisiksi.
Voitele kaurajuomalla ja ripota pinnalle siemeniä.
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


