Itämainen kalkkunasalaatti
Vähärasvainen ja luontaisesti murea kalkkuna taipuu helposti sekä makoisaksi arkiruuaksi että näyttäväksi juhla-ateriaksi. Tässä kalkkuna-nuudelisalaatissa maistuvat chili, limetti ja inkivääri.Itämainen kalkkunasalaatti
4—6 annosta
Ainekset
- 4 kalkkunan fileepihviä tai ohutleikettä
- 1 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl sitruunapippuria
Maustekastike
- 1 appelsiinin mehu
- 1 limetin mehu
- 2 punaista chilipalkoa
- 2 cm pala inkiväärinjuurta
- 4 rkl soijakastiketta
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
Lisäksi
- 100—150 g (muna)nuudeleita
- (1 rkl seesamiöljyä)
- 2 porkkanaa
- ¼ purjoa
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- basilikaa
Valmistusohje
Levitä lihat laakealle vadille leivinpaperin päälle. Hiero kalkkunapihvit ensin öljyllä ja ripottele pintaan suolaa ja sitruunapippuria. Peitä vati kelmulla ja anna maustua huoneenlämmössä paistamiseen asti.
Sekoita kastike. Purista sitruksista mehut. Hienonna chilit, joista on poistettu siemenet. Raasta kuorittu inkivääri. Yhdistä kaikki ainekset.
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja kumoa kulhoon. Sekoita joukkoon halutessasi seesamiöljy.
Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Halkaise purjo, huuhtele välit huolella juoksevalla vedellä. Leikkaa purjo tikkumaisiksi suikaleiksi.
Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä. Lisää pannulle porkkana- ja purjotikut, kääntele niitä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät hiukan.
Lisää pannulle nyt nuudelit ja kääntele muutama minuutti. Kaada päälle soijakastike. Kumoa kasvis-nuudeliseos laakealle tarjoiluvadille.
Kuumenna pannussa ruokalusikallinen öljyä ja paista lihoja molemmin puolin muutama minuutti. Siirrä lihat leikkuulaudalle, leikkaa suikaleiksi ja nosta salaatin päälle. Kaada maustekastike lihapalojen päälle. Koristele korianterisilpulla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


