Marenkihyrrät: Marenki ja pikkuleipä samassa pakatissa
Marenkihyrrät ovat erinomainen juhlatarjottava.Marenkihyrrät
25 kpl
- Ainekset
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeria
- 1½ tl kardemummaa
- 150 g voita
- 2 kananmunankeltuaista
- Marenki
- 2 kananmunanvalkuaista
- 2 dl sokeria
- ½ dl mantelilastuja
Valmistusohje
Nypi kuivat aineet ja voi kulhossa. Lisää keltuaiset. Työstä taikinaksi.
Kääri taikinapallo kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia. Kauli taikina leivinpaperin päällä, jauhoja käyttäen ohueksi levyksi (40 x 25 cm). Jos taikina on tarttuvaista, kauli kahden leivinpaperin välissä.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeria vähän kerrallaan ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi.
Levitä marenki taikinalevyn päälle. Rullaa levy kääretortun tapaan pitkältä sivulta napakaksi kääröksi leivinpaperin avulla.
Pakasta taikinarullaa 15–20 minuuttia.
Leikkaa hieman kohmettunut taikinapötkö noin 1½ sentin paksuisiksi viipaleiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle mantelilastuja.
Paista hyrriä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.
Säilytä marenkihyrrät kuivassa ja tiiviissä purkissa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


