Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kasvislasagne

Tästä lasagnesta saat varmasti ylistäviä kommentteja, vaikka ruokapöydässä olisi joku kasviksia vieroksuvakin.
Tästä lasagnesta saat varmasti ylistäviä kommentteja, vaikka ruokapöydässä olisi joku kasviksia vieroksuvakin.
Tästä lasagnesta saat varmasti ylistäviä kommentteja, vaikka ruokapöydässä olisi joku kasviksia vieroksuvakin. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kasvislasagne

6 annosta

Ainekset

  • 150–200 g lasagnelevyjä
  • 2 (400 g) kesäkurpitsaa
  • 2–3 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Härkiskastike

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1–2 rkl rypsiöljyä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 rkl pitsamaustetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 pkt (250 g) Härkistä (kypsää härkäpapuvalmistetta)

Jugurttikastike

  • 500 g maustamatonta jugurttia
  • 2 dl mustaleimaemmentaaliraastetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Päälle

  • 1 dl mustaleimaemmentaaliraastetta

Valmistusohje

Tee ensin Härkis-kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulisilppu. Lisää tomaattimurska, kasvisliemikuutio ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia. Sekoita Härkis mukaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa huuhdellut kesäkurpitsat noin puolen sentin viipaleiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja kääntele kasvisviipaleet siinä molemmin puolin, kunnes ne saavat pintaansa hieman väriä. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Lado viipaleet päällekkäin lautaselle odottamaan.

Sekoita jugurttiin juustoraaste ja mausteet.

Levitä vuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta, lado sitten kerros lasagnelevyjä, sitten kesäkurpitsaviipaleita ja niiden päälle jugurttikastiketta. Täytä vuoka näin ja jätä päällimmäiseksi jugurttikastiketta. Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä lasagnea 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.