Kasvislasagne

Kasvislasagne
6 annosta
Ainekset
- 150–200 g lasagnelevyjä
- 2 (400 g) kesäkurpitsaa
- 2–3 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Härkiskastike
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1–2 rkl rypsiöljyä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 rkl pitsamaustetta
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 pkt (250 g) Härkistä (kypsää härkäpapuvalmistetta)
Jugurttikastike
- 500 g maustamatonta jugurttia
- 2 dl mustaleimaemmentaaliraastetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Päälle
- 1 dl mustaleimaemmentaaliraastetta
Valmistusohje
Tee ensin Härkis-kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulisilppu. Lisää tomaattimurska, kasvisliemikuutio ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia. Sekoita Härkis mukaan.
Leikkaa huuhdellut kesäkurpitsat noin puolen sentin viipaleiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja kääntele kasvisviipaleet siinä molemmin puolin, kunnes ne saavat pintaansa hieman väriä. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Lado viipaleet päällekkäin lautaselle odottamaan.
Sekoita jugurttiin juustoraaste ja mausteet.
Levitä vuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta, lado sitten kerros lasagnelevyjä, sitten kesäkurpitsaviipaleita ja niiden päälle jugurttikastiketta. Täytä vuoka näin ja jätä päällimmäiseksi jugurttikastiketta. Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä lasagnea 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.
Osaston luetuimmat
- Ostitko näitä välipalapatukoita? Älä tarjoa lapselle, vaan palauta kauppaan
- Löytyykö kotoasi EU:n ulkopuolelta tuotua hunajaa? Se saattaa olla väärennettyä – lähes puolet EU-alueelle tuodusta hunajasta määräysten vastaista
- Unelmainen torttu
- Nyt on paras aika valmistaa kuivalihaa itse – keittiömestari jakaa vinkit onnistumiseen
- Oletko jo maistanut mocheja? Pakastealtaan herkusta ennustetaan kesän hittituotetta
- Purkkisalaatti on arjen pelastaja ‒ säilyy jopa viikon
- MT testasi retkiruoat: Yksi annos nousi yli muiden kotiruokamaisuudellaan — Pahimmillaan maku on pliisu ja raaka-aineiden alkuperä jää hämärän peittoon