Jääkellarinlohi
Jääkellarinlohi
noin 8 annosta
Ainekset
- noin 800 g ruodotonta lohifileetä
- 1 l vettä
- 1 dl merisuolaa
- ¼ dl sokeria
- 10 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- tillinvarsia
Valmistusohje
Mittaa kattilaan vesi, suola, sokeri ja mausteet. Kiehauta liemi ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Levitä tillinvarsia laakean, reunallisen vuoan pohjalle. Aseta talouspaperilla pyyhitty kalafilee nahkapuoli ylöspäin tillien päälle. Kaada kylmä liemi päälle. Peitä astia ja anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan. Pane tarvittaessa paino kalan päälle, sen pitää olla liemessä kokonaan.
Huuhtele suolaantunut kala kylmällä vedellä ja taputtele se kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa kala terävällä veitsellä pyrstöstä aloittaen ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi. Nauti upean värisistä ja tasaisesti maustuneista lohiviipaleista keitettyjen perunoiden kanssa tai tee niistä ihania lohileipiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

