Minttuinen Rex-kakku
REX-kakku oli suosittu tarjottava 1950-luvun kahvipöydissä. Sen valmistuksessa ei tarvita uunia.
REX-kakku oli aikansa uutuus 1950-luvulla. Sen valmistamiseen ei tarvittu uunia. Kuva: Jaana KankaanpääMinttuinen Rex-kakku
Ainekset
- 200 g kookosrasva
- 50 g voita
- 2 munaa
- 3 dl (+ 2 rkl) tomusokeria
- 2/3 dl kaakaojauhetta
- 1 tl piparminttuaromia
- ripaus suolaa
- (vihreää elintarvikeväriä)
- ½ dl kahvia kostukkeeksi
- 20 suorakulmionmuotoisia keksiä
Valmistusohje
Sulata kookosrasva ja voi kattilassa ja laita jäähtymään. Vatkaa munat ja tomusokeri vaahdoksi. Keitä kahvia ja laita jäähtymään.
Lisää haalea rasvaseos muna-sokerivaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten.
Ota 1/3 tahnasta erilleen ja lisää siihen 2 rkl tomusokeria ja mausta se piparminttuaromilla. Värjää halutessasi vihreällä elintarvikevärillä hennon vihreäksi.
Lisää loppuun seokseen kaakaojauhe ja ripaus suolaa ja vatkaa hyvin. Täytteiden pitää olla melko jähmeitä, jotta kakun kokoaminen onnistuu.
Aloita kakun kokoaminen pohjasta. Kostuta keksejä hiukan kahvilla. Lado leivinpaperin päälle neljä keksiä pitkät sivut vastakkain.
Levitä päälle kaakaotäytettä. Rakenna kakku tiiliseinän tyyliin niin, että puolita yksi keksi ja aloita seuraava kerros sillä.
Levitä seuraavaan kerrokseen minttutäytettä, sitten kaakaotäytettä, jonka jälkeen vielä yksi minttu- ja kaakaokerros.
Päällystä lopuksi kakun sivut kaakaotäytteellä ja laita vetäytymään jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi.
Jos haluat, voit koristella kakun esimerkiksi sitruunamelissan lehdillä ja pursottaa pienellä tähtityllalla tai ruusunterälehtityllalla valkoisesta sokerikreemistä pieniä kukkia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

