Broileri-aprikoosipiiras
Broileri-aprikoosipiiraan ohjetta voi muokata sen mukaan, mitä aineksia on saatavana. Broilerin voi vaihtaa jauhelihaan, erilaisiin jauhelihan korvikkeisiin, sieniin tai pelkkiin kasviksiin. Raasta tai pilko kasvikset ja hauduta pannulla hetki ennen pohjalle lisäämistä. Aprikoosien tilalle sopivat omenaviipaleet, säilykepäärynä tai vaikka persikka.
Broileri-aprikoosipiirakka maistuu yhtä hyvin päiväkahvin kanssa kuin iltapalana teen ja salaatin kera. Kuva: Jaana KankaanpääBroileri-aprikoosipiiras
8 annosta
Ainekset
Pohjataikina
- 100 g voita
- 1/2 pussia (à 150 g) sinihomejuustomurua
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1/2 rkl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- Täyte
- 1 pkt (430 g) broilerin- tai kanan fileeleikettä, valkosipuli-yrtti
- 1 rkl voita
- 1/2 dl hienonnettua persiljaa
- 1 tlk (400/240 g) säilykeaprikoosia
- 1/2 pussia sinihomejuustomurua
- 2 munaa
- 1 prk (150 g) crème fraîchea
- 2 dl maitoa
Valmistusohje
Sekoita pehmeään voihin juustomuru. Lisää jauho-kaurahiutale-leivinjauheseos ja maito. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina jauhotetulla kädellä pyöreän- tai suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa kanaleikkeet hyvin ohuiksi suikaleiksi. Ruskista suikaleet voissa. Levitä jäähtyneinä pohjalle. Ripottele päälle hienonnettu persilja ja juustomuru. Lohko aprikoosit ja levitä pinnalle. Riko munat kulhoon ja vatkaa haarukalla rakenne rikki. Vatkaa ranskankerma ja maito joukkoon. Kaada seos täytteelle.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla kypsäksi, noin 40 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
