Paista ohuet hirvenkieli­viipaleet nopeasti kuumalla pannulla ja tarjoa ne persilja­perunoiden kanssa

Miedon makuinen hirvenkieli sopii moneen ruokaan. Katso alta ohje hirvenkielen käsittelyyn.
Hirvenkieli ja pannuperunat on pikaruokaa, jos sinulla on valmiiksi keitettyä kieltä ja pakastimessa peruna-sipulisekoitusta.
Hirvenkieli ja pannuperunat on pikaruokaa, jos sinulla on valmiiksi keitettyä kieltä ja pakastimessa peruna-sipulisekoitusta. Kuva: Mari Ikonen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pannuperunat ja rapeaksi paistettua hirvenkieltä

(3–4 annosta)

  • Ainekset:
  • 500 g pakastettua peruna-sipulisekoitusta
  • 2 rkl voita
  • 1 dl kermaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • reilu kourallinen tuoretta persiljaa
  • (1 hienonnettu valkosipulinkynsi tai 50 g murustettua sinihomejuustoa)
  • Lisäksi:
  • 150 g keitettyä hirvenkieltä ohuina viipaleina
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää jäinen peruna-sipuli­sekoitus. Kääntele, kunnes suikaleet sulavat ja saavat hieman väriä. Kaada sekaan kerma ja mausteet ja paista vielä pari minuuttia. Jos haluat, voit maustaa perunapaistoksen valkosipulilla tai homejuustolla.

Leikkaa keitetystä, kylmästä hirvenkielestä ohuita viipaleita ja paista ne rapeapintaisiksi kuumalla pannulla puoli minuuttia per puoli. Rouhi päälle hiukan suolaa ja pippuria ja tarjoa persiljaperunoiden ja kasvisten kanssa.

Vinkki! Riittoisia tähderuokia syntyy myös kypsästä, suika­loidusta hirven tai peuran sunnuntai­paistista.

Näin käsittelet kielen

Huuhtele hirven kieli hyvin ja laita se kylmään veteen sopivan kokoiseen kattilaan. Kuori vaahto pois, kun vesi alkaa kiehua. Lisää keitinveteen 1 rkl suolaa, muutama maustepippuri, pari laakerinlehteä sekä halutessasi juureksia.

Keitä vasan kieltä hiljalleen kannen alla reilut pari tuntia ja aikuisen hirven kieltä 3–4 tuntia.

Nylje kieli lämpimänä. Valkoinen nahka irtoaa sormin vetämällä ja tarvittaessa terävällä juures­veitsellä.

Miedon makuinen kieli sopii leikkeleeksi, paksumpi tyvipää erilaisiin kastikkeisiin. Pannulla paistetut viipaleet ovat herkullinen lisä vaikkapa pyttipannuun.