Etkö keksi, mitä tekisi pavuista? Näin niistä tulee herkkulisuke
Sitruunalla silatut vihreät, sipuliset pavut kannattaa tehdä vasta vähän ennen ateriointia.
Sipuli- ja valkosipulisilpussa hautuneet pavut saavat herkullista makua sitruunan mehusta ja raastetusta kuoresta. Kuva: Sanne Katainen- Sitruunaiset sipulipavut
- 4—5 annosta
- Ainekset
- 1 ps (450 g) vihreitä pakastepapuja
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 30 g voita
- ½ tl rosmariinia
- 1—2 rkl sitruunanmehua
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
Höyrytä jäisiä papuja pari minuuttia vähässä vedessä. Valuta pavut siivilässä.
Hienonna kuoritut sipulit, viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet.
Kuumenna rasva pannussa, lisää silputut sipulit sekä rosmariini ja kuullota.
Lisää mukaan pavut, kuumenna, kääntele muutama minuutti ja mausta lopuksi sitruunamehulla ja kuoriraasteella, suolalla sekä pippurilla. Tarjoa broileripadan kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

