Kaalilihapiirakka
1970-luvulla maistuivat suolaiset piirakat. Tunnetuin lienee jauhelihalla, riisillä ja keitetyllä kananmunalla täytetty levypiirakka, mutta myös tämä kaalinen versio on kokeilun arvoinen.Kaalilihapiirakka
Pohja
- 200 g voita tai leivontamargariinia
- 200 g maitorahkaa
- n. 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
Täyte
- 300 g varhaiskaalia
- 400 g naudanjauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 mieto punainen chili
- 1 rkl siirappia
- 1 muna
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
Pinnalle
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe, nypi pehmeä voi joukkoon. Lisää rahka. Muotoile taikinasta levy, kietaise se kelmuun ja laita jääkaappiin.
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli öljyssä. Suikaloi kaali ja hienonna chili ja kuullota niitä öljyssä, kunnes kaali pehmenee. Yhdistä jauheliha ja kaali. Lisää loput aineet.
Ripottele leivinpaperille jauhoja ja kauli jauhotetulla kaulimella taikinasta leivinpaperin kokoinen. Asettele täyte toiselle puolelle ja käännä leivinpaperin avulla toinen puoli täytteen päälle. Painele reunat kiinni. Voitele munalla, pistele pinta haarukalla ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


