Punajuuret etikkaliemessä maistuvat itse tehtynä erityisen herkullisilta
Säilötyt punajuuret maistuvat sellaisinaan, mutta niitä voi käyttää myös esimerkiksi Lindströmin pihveihin.
Etikkaliemeen säilötyt punajuuret ovat herkullinen lisuke talven tukeville laatikoille ja kiusauksille. Kuva: Vesa LaitinenPunajuuret etikkaliemessä
- Yksi suuri tölkki
- Ainekset
- 2 kg punajuuria
- 1 1/2 l vettä
- suolaa
- Mausteliemi
- 6–8 dl vettä
- 4 dl väkiviinaetikkaa
- 3 dl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 10 valkopippuria
- 10 neilikkaa
- 1 kanelitanko
- piparjuurilastuja
- (muutama valkosipulin kynsi)
Valmistusohje
Keitä pestyt punajuuret miedosti suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada kuuma vesi pois ja laske tilalle kylmää vettä. Anna juuresten jäähtyä hetki.
Kuori punajuuret ja lado puhtaisiin tölkkeihin kokonaisina tai viipaleina. Lisää väleihin piparjuurilastuja ja muutama halkaistu valkosipulinkynsi.
Keitä vettä, sokeria ja kangastilkkuun käärittyjä mausteita noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta vielä.
Nosta maustepussi pois liemestä ja kaada liemi kuumana punajuurien päälle.
Piparjuurilastut ja mahdolliset valkosipulin kynnet jätetään tölkkeihin makua antamaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


