Vuohenjuusto-ohratto
Kotimaisesta ohrasta syntyy maukas ohratto samaan tapaan kuin riisistä risotto. Vuohenjuusto antaa ohrattoon lisää makua ja mehevyyttä.

Ohrasta syntyy suomalainen risotto, joka saa lempeää makua pehmeästä vuohenjuustosta. Kuva: Jarno Mela
Vuohenjuusto-ohratto
6–8 annosta
Ainekset
- 2 ½ dl rikottuja ohrasuurimoita
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 rkl hunajaa
- noin 1 l kasvislientä
- 1 rkl sitruunamehua
- noin ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria rouhittuna
- ½ pkt (100 g) pehmeitä vuohenjuustokiekkoja (esim. Président)
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Huuhtele ohrasuurimot siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Valuta hyvin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä voin ja hunajan seoksessa paistokasarissa muutama minuutti. Lisää ohrasuurimot, puolet nesteestä, sitruunamehu ja mausteet. Anna hautua noin 20 minuuttia ja lisää nestettä vähitellen, samalla sekoittaen.
Kääntele sekaan vuohenjuusto ja sekoittele, kunnes se on liuennut ohrattoon.
Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Ohenna tarvittaessa vedellä, kasvisliemellä tai ruokakermalla. Valmis ohratto muistuttaa koostumukseltaan löysää puuroa. Kääntele lopuksi lehtipersiljasilppu ohraton joukkoon. Säästä muutama lehti koristeluun.
Osaston luetuimmat
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Aarre | Mustatorvisienikeitto
- Säilö puolukat näin – superhelppo ja perinteinen tapa toimii varmasti
- Italialainen kikka vähentää ruoan valmistukseen käytettävää aikaa – hyödynnä vaihtoehto tomaattimurskalle
- Makaronin saatavuus paranee entisestään Suomessa: Raision uusi pastalinja käynnistyi
- Leivon Leipomo täyttää 110 vuotta – tamperelaista perheyritystä johtaa neljä serkusta