Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Vuohenjuusto-ohratto

Kotimaisesta ohrasta syntyy maukas ohratto samaan tapaan kuin riisistä risotto. Vuohenjuusto antaa ohrattoon lisää makua ja mehevyyttä.
Ohrasta syntyy suomalainen risotto, joka saa lempeää makua pehmeästä vuohenjuustosta.
Ohrasta syntyy suomalainen risotto, joka saa lempeää makua pehmeästä vuohenjuustosta. Kuva: Jarno Mela

Vuohenjuusto-ohratto

6–8 annosta

Ainekset

  • 2 ½ dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl hunajaa
  • noin 1 l kasvislientä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • noin ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • ½ pkt (100 g) pehmeitä vuohenjuustokiekkoja (esim. Président)
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Huuhtele ohrasuurimot siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Valuta hyvin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä voin ja hunajan seoksessa paistokasarissa muutama minuutti. Lisää ohrasuurimot, puolet nesteestä, sitruunamehu ja mausteet. Anna hautua noin 20 minuuttia ja lisää nestettä vähitellen, samalla sekoittaen.

Kääntele sekaan vuohenjuusto ja sekoittele, kunnes se on liuennut ohrattoon.

Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Ohenna tarvittaessa vedellä, kasvisliemellä tai ruokakermalla. Valmis ohratto muistuttaa koostumukseltaan löysää puuroa. Kääntele lopuksi lehtipersiljasilppu ohraton joukkoon. Säästä muutama lehti koristeluun.