Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hyödynnä joululta jäänyt kinkku ‒ kermaisen täyteläinen pasta valmistuu hetkessä

Joulukinkku sopii erinomaisesti homejuuston kanssa pastaan.
Kinkunrippeet maistuvat ihanalta kermaisessa homejuustokastikkeessa pastan kera.
Kinkunrippeet maistuvat ihanalta kermaisessa homejuustokastikkeessa pastan kera. Kuva: Jarno Mela
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Joulukinkusta voi loihtia joulun jälkeen monenlaisia herkkuja.

Vuole joulukinkusta ohuita viipaleita ja pyöräytä lämpimät voileivät ananasrenkaalla ja homejuustolla silattuna. Silputtuna ja eri tavoin höystettynä kinkkua voi upottaa ruokaisan piirakan, pannukakun, pizzan tai pasteijoiden täytteeksi. Kinkunrippeistä syntyy myös mainio täyte uuniperunoille ja mehevä kiusaus tai pastakastike.

Jos tekee mieli lähteä kinkun kanssa makumatkalle Aasiaan, keittele possulle karamellikastike fariinisokerista, soijakastikkeesta, valkosipulista, chilistä ja korianterista. Tarjoa nyhtöpossumaisen ruuan lisänä keitettyä riisiä tai täytä sillä hampurilais- tai höyrysämpylät.

Kinkku-homejuustopasta

Noin 6 annosta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Ainekset
  • 250 g joulukinkkua (tai palvikinkkua)
  • 1 paprika
  • ½ purjoa
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 1 prk (2 dl) ruokakermaa
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 100 g homejuustoa
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • ½ tl mustapippuria
  • lehtipersiljaa silputtuna
  • Lisäksi
  • 500 g nauha- tai kuviopastaa

Valmistusohje

Hienonna kinkku. Kuutioi paprika. Silppua halkaistu, huuhdeltu purjo.

Kuumenna rasva paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää kinkku, purjo ja paprika. Kääntele pari minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ripottele vehnäjauhot pannulle, sekoita ja lisää joukkoon ruoka- ja ranskankerma. Murustele joukkoon homejuusto. Mausta ja keitä 5 minuuttia. Tarkista maku.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi. Valuta ja kumoa pasta takaisin kattilaan. Kumoa kastike pastakattilaan, sekoita hyvin ja anna makujen tekeytyä hetki. Koristele annokset persiljasilpulla.

Vinkki: Jos joulupöydässä on nautittu kalkkunaa, voit käyttää sitä tähän kastikkeeseen.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen