Vaihtoehto perinteiselle skagenille ‒ tofuskagenissa on paljon makua
Vegaanisen tofuskagenin perusta on kylmäsavustettu tofu
Todella herkullinen tofuskagen sisältää kylmäsavustettua tofua ja merileväkaviaaripallukoita. Kannattaa kokeilla. Kuva: Sanne KatainenMerilevästä valmistettu, mätiä muistuttava ”kaviaari” tuo skageniin makua ja hauskaa purutuntumaa. Tämä tahna on niin mainion makuista, että sitä kannattaa valmistaa, vaikkei ruokakunnassa olisi yhtään vegaaniruokavaliota noudattavaa.
Tofuskagen
6 annosta
- Ainekset
- 1 pkt (300 g) kylmäsavustettua tofua
- ½ punasipuli
- ½ ruukkua tilliä
- ½ prk (à 200 g) kaurafraichea
- ½ dl vegaanista majoneesia (esim. Auran)
- 2 rkl sitruunamehua
- ¼ tl mustapippuria
- 1 prk (113 g) merileväkaviaaria
- (suolaa)
Valuta tofu ja kääri se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Pane päälle paino ja anna vetäytyä noin 30 minuuttia. Murustele tofu käsin tai haarukalla kulhoon.
Lisää hienonnettu punasipuli ja tilli. Sekoita joukkoon fraichetuote, majoneesi, sitruunamehu ja mustapippuri. Jätä merileväkaviaarista viidesosa koristeluun ja sekoita loput skagenin joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa maltillisesti suolaa.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Ennen tarjoamista koristele tofuskagen tillillä ja lopulla merileväkaviaarilla.
Vinkki: Merileväkaviaaria löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
