Satokausi-mieheltä kirja ruuantuotannon muutoksista
Otava julkaisee ilmiöksi nousseen Satokausikalenterin sekä myös Satokauden ruokaa -kirjan, joka pureutuu ruuantuotannon kehitykseen 1800-luvulta nykypäivään.
Satokausikalenterin perustajalta Samuli Karjulalta on luvassa kirja Satokauden ruokaa. Karjulan luoma Satokausikalenteri on kiihdyttänyt kasvisten kauppaa. Kuva: Jaana KankaanpääSatokausikalenterin perustajalta Samuli Karjulalta ja tutkija Susanna Haavistolta on luvassa kirja Satokauden ruokaa.
Teos kertoo suomalaisen ruuantuotannon ja ruokasuhteen muutoksesta 1800-luvulta nykypäivään.
Teemoja ovat muun muassa maatalouden koneistuminen, kylmälaitteiden tulo keittiöihin, puutarhahistoria ja kaupungistumisen vaikutukset ruokakulttuuriin. Kirja jakautuu neljään vuodenaikaan, ja jokaiseen sisältyy perinnereseptien pohjalta koottu, sesongin raaka-aineita hyödyntävä menu.
Satokausikalenteri 2017 ulos elokuussa
Otava julkaisee elokuussa myös vuoden 2017 Satokausikalenterin, jossa kerrotaan yli 150 Suomessa myytävän hedelmän, vihanneksen sekä muiden kasvisten sesonkitiedot alkuperämaittain, säilytyslämpötilat, ravintoarvot ja muuta lisätietoa.
Kasvisten satokausiin opastava Satokausikalenteri löytyy yli viidentoistatuhannen suomalaisen kotoa ja on saatavana myös mobiilisovelluksena. MT esitteli kalenterin Viikonvaihde-liitteessä 12.2.
"Olemme aikaisemmin toteuttaneet Satokausikalenterin omakustanteena suomalaisessa kirjapainossa. Hurjasta kysynnästä johtuen tarvitsemme kumppanin, joka pystyy laajentamaan jakelun kivijalkaliikkeisiin. Suurista kustantajista Otava oli luonteva valinta ja näin varmistamme, että kalenterit painetaan jatkossakin täällä kotimaassa", toteaa Karjula Otavan tiedotteessa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

