Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Ruokakulttuuri
Elintarviketeollisuus
|
Tunnetko joulukinkkujen erot? Tästä syystä luullinen kinkku on asiantuntijan ehdoton suosikki
Lukijalta
Satumaija Levón
Talous
|
Lukijalta: Joulupöytä voi olla yhtä aikaa kotimainen ja monimuotoinen
Ruoka
|
Ruokatoimittaja Anneli Pessala on nähnyt ruokakulttuurin muutokset – ”Kohta multaporkkanat ovat ihmisille ihan vieraita”
Tilaajalle
Lukijalta
Kim Väisänen
Yhteiskunta
|
Lukijalta: Koulujen keittiöiden korvaaminen keskuskeittiöillä ollut virhe
Ruoka
|
Lentävät lautaset jaettiin: Ruokakulttuuripalkinnot kotitalousopettajille, Turulle ja huippukeittiömestarille
Tilaajalle
Ruoka
|
Ravintolat olivat pitkään fiinejä pönötyspaikkoja – 1980-luvulla meininki rentoutui
Tilaajalle
Radio ja TV
|
Nälkä ei unohdu – pakolaisena lähtenyt palaa Balkanille syömään ruokia, joita ei ole maistanut vuosikymmeniin
Ruoka
|
Suomalaisten salaattikastikemaku muuttuu hitaasti, mutta yksi uusi maku siihen on vajaassa vuosikymmenessä ilmestynyt
Pääkirjoitus
MT toimitus
Maatalous
|
Vienti edellyttää sitkeyttä ja suhteita
Ruoka
|
”Sushibufeet suorastaan inhottavat minua”‒japanilaisen ruuan pioneeri kauhistelee suomalaisten sushitapoja
Tilaajalle
Kulttuuri
|
Ruokaa kaikille -näyttely avautuu Tiedemuseo Liekissä
Ruoka
|
”Kunnon suola” ratkaisi karjalanpiirakkakisan – thaimaalaissyntyiselle voittajalle maistuvat myös muikut ja karjalanpaisti
Tilaajalle
Ruoka
|
Hyvää ruisleipäpäivää! Suomalaisille ruis on yhä suosituin leipävilja ja tärkeä kuidun lähde
Ruoka
|
Ruuan arvo on muutakin kuin hinta – ruuan voi muuntaa jopa velaksi ja ihmissuhteiden edistäjäksi
Tilaajalle
Ruoka
|
Pinimentistä Amerikan pizzoihin ja lahnahyytelöön – ruokakulttuurin grand old lady Anna-Maija Tanttu ei silti pärjäisi ilman voita ja perunaa
Tilaajalle
Ruoka
|
Nyt se on päätetty! MT:n lukijat äänestivät: ”Se on leipäjuusto, ei juustoleipä”
Ruoka
|
Leipäjuusto vai juustoleipä? Virallinen päätös nosti ikuisuuskysymyksen esiin – kerro mielipiteesi!
Ruoka
|
Nyt etsitään Suomen parasta ruokamatkailutuotetta – nämä 15 pääsivät finaaliin
Yliö
Tuula Vuolle-Selki
Elintarviketeollisuus
|
Lukijalta: Nauriista saatiin vitamiinit, siitä tehtiin makeisia ja arkiruokaa sekä koverrettiin jopa valaisimia
Tilaajalle
Ruoka
|
Yhteisen ruokapöydän toimikausi päättyi: Näin suomalaisen ruuan arvostuksen nosto onnistui
Arvio
Anelma Järvenpää-Summanen
Kirjallisuus
|
Korealaiset perinneruoat näkyvät Elisa Shua Dusapinin menestysromaanissa – tarina maalaa kuvan kausityöntekijän sulkeutuneesta mielestä
Tilaajalle
Ruoka
|
Tässä ovat Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnon voittajat – perinneruoka ja paikalliset raaka-aineet pääosassa
Kolumni
Janiko Kemppi
Ruoka
|
Ylpeästi suomalainen myös keittiössä – näin ruokavientiä kuuluukin tehdä
Ruoka
|
Ruokauskomukset: Lapsi alkaa kuolata epänormaalilla tavalla, jos äiti syö etanoita ‒ kulttuuri määrittää, mikä ruoka on vaarallista ja milloin
Kolumni
Jukka Koivula
Ruoka
|
Omaa ruokakulttuuria ei kannattaisi halpuuttaa – onhan suomalainen ruoka maailman eliittiä
Ruoka
|
Suhteellisen yhtenäinen, mutta uudelle avoin – erästä suomalaista ilmiötä voidaan kuvailla esimerkiksi kyseisillä sanoilla
Tilaajalle
Ruoka
|
Laskiaispulla on murroksessa – ruokakulttuurin professorin mielestä se on hyvä asia
Tilaajalle
Ruoka
|
Omat hernekeitot mukaan vai haarukka rohkeasti eksoottiseen pöperöön? Valintaan vaikuttaa paitsi oma maku, myös kulttuuritausta
Tilaajalle
Ruoka
|
Dekkarien suosikkijuomia ei ole valittu sattumalta – ruoka on tapa kertoa etsivien luonteesta ja asemasta
Ruoka
|
Tiesitkö? Kanariansaarten suomalaisturistit toimivat samoin kuin maailman ensimmäisten ravintoloiden asiakkaat Kiinassa tuhat vuotta sitten
Ruoka
|
Juhlaruoka auttaa ajan hahmottamisessa – Suomessa juhlaherkut ovat valuneet ylimystöltä pitopöytiin ja tavalliselle kansalle
Ruoka
|
Saatat tietämättäsi ymmärtää nahuatlinkielisiä ruokasanoja – ne ovat lainautuneet nykyisen Meksikon alueen alkuperäiskielestä jopa suomeen
Ruoka
|
Tässä perheessä kukaan ei syö yksin ‒ näin ruokakulttuurin professori ratkaisee harrastusten aiheuttamat aikatauluongelmat
Kirjallisuus
|
Miltä maistuu lanttuteos, entä Hamsterin purkkiliha? Veikko Huovisen makumieltymyksiin pääsee tutustumaan Kainuun kirjamessuilla
Perhe
|
Kahvi ei lopu kokouksista kesken ja naisillakin on valtaa ‒ Suomi hurmasi japanilaisen Yukako Saiton niin, että hän olisi valmis muuttamaan Italiasta itärajalle
Ruoka
|
Juhla Mokka jatkaa Suomen suosituimpana kahvina, mutta nämä kahvijuomat maistuvat suomalaisille entistä enemmän
Ruoka
|
Tämä musta kulta on virrannut Pohjolassa jo vuosisatoja – Erästä korvikekasvia käytetään edelleen yleisesti Etelä-Aasiassa
Ruoka
|
Keskiviikko on koulumaidon päivä – nurmiviljelyyn perustuva maidontuotanto tutkii yhä tehokkaampia tapoja sitoa hiiltä
Ruoka
|
Lomakohteen valinnassa yli kolmasosalle ruokakulttuuri on tärkeä tekijä, selviää kyselystä – näiden maiden ruokakulttuurit kiinnostavat suomalaisia
Kolumni
Jussi Pitkänen
Ruoka
|
Kaupunkien ravintolatarjonta on tasapäistynyt ‒ paikallinen ruokakulttuuri ei näy katukuvassa
Ruoka
|
”Kokki Kolmosen” ruokapalkinnot televisiokokki Maija Silvennoiselle ja Mantereen tilalle
Ennen makeiskulhokin oli maininnan arvoinen omaisuus – näin sokeri vei suomalaisilta kielen mennessään
Saako syödessä näplätä kännykkää tai katsoa videoita? Asiantuntija neuvoo, miten ohjata lapsia käyttäytymään ruokapöydässä
Kolumni
MT toimitus
Kuninkaille ja rahvaalle puhdasta kotimaista ruokaa
Ilmastoystävällisen ruokavalion on huomioitava myös hävikki ja ylikulutus, Pohjoismaiden tuottajajärjestöjen puheenjohtajat muistuttavat
Kolumni
MT toimitus
Ruokarauhaa kiivaaseen ilmastokeskusteluun
Kolumni
Nikke Kinnunen
Perunan mainetta on kolhittu syyttä, mutta vaatimaton mukula ansaitsee ylistystä
Chaîne des Rôtisseurs huolissaan poikkeustilasta: "Ravintolat ovat olennainen tekijä suomalaisen ruokakulttuurin kehittämisessä ja laadukkaiden raaka-aineiden saatavuudessa"
Saku Tuomisen neuvo kiireeseen: Ruuanlaitto on hyvä keino rauhoittua
Ruokavisa ja Pekka Heikkisen leipomo saivat ruokakulttuuripalkinnon
Venäläinen huippukokki innostuu tummasta leivästä: "Uhkana maassa on terveellisen ruokakulttuurin puuttuminen"
Oletko kyllästynyt kestitsemään muita vai tartutko mielelläsi kauhan varteen? Kerro, miten teillä suhtaudutaan kesävieraisiin
Sianteurastus oli entisaikojen Suomessa ja Kiinassa tärkeä seremonia: Läski otettiin talteen tarkimmin, vaikka sisäelimiä kaapimalla
Puolet maailman possuista syödään ja tuotetaan Kiinassa – kulutuksen kasvu löytyy kuitenkin muista maista
Raision tutkimus: Yli puolet suomalaisista kertoo lisänneensä kasvisten syöntiä – hyvinvointi on nyt tärkeämpää kuin laihdutus tai raha
Eduskunnan olutpäätös ei välttämättä avaa kauppojen ovia pienpanimoiden tuotteille
Suomen itsenäisyys alkoi pula-ajasta ja eteni yltäkylläisyyteen –Makumieltymykset vaihtuivat happamasta makeaan ja rasvaiseen
Yle: Köyhien maiden ruuista ei haluta maksaa – mitä rikkaampi valtio, sitä kalliimpi kansallisruoka
Suomalainen ruokakulttuuri elää jatkuvasti – peruna ja jokapäiväinen liha-annos uusia piirteitä, puuro pitää pintansa
Ruoka-Kalevala kokosi suomalaisten makumuistot – mummola ylitse muiden
Purilaispakotus tukehduttaa ruokakulttuurin
Kotimaista ruokaa ei tarvitse ujostella
Helsinkiläiskokki haluaa hurmata turistin ruualla – ”Meillä on maailman parhaita kaloja, sieniä ja marjoja”
Kolumni
MT toimitus
Jokapäiväinen ruokamme muuttui valmisruuaksi
Juhlavuosi tuo pöytiin siman, sahdin ja piirakat, turisteille tarjotaan särkeä
Kalevalan päivänä juhlistetaan myös ruokakulttuuria
Ruokapulasta runsaudenpulaan: Näin Suomi söi viimeisen sadan vuoden aikana
Kokkimaajoukkue: "Vegaanivaihtoehtoja joutuu miettimään yllättävänkin paljon, joitain kokkeja se harmittaa"
Kotona leivotut tortillat voittavat kaupan tuotteet mennen tullen
Suomen kurssilla opittiin, että kebab on turkulainen perinneruoka
1980-luvulla saattoi "lounaalla" mennä kellonympärystä
Raparperihilloke kruunaa pullavanukkaan
Naisilta ja maalaisilta ravintolaan pääsy kielletty!
Kalastaja Ylessä: "Thaimaalaisilta pitäisi ottaa mallia, miten kaloja käytetään"
Mitä kuuluu RuokaKalevalaan? Kansallisherkkuja kootaan arkistoon
Jatka pikkuleipiä porkkanalla
Kirja-arvostelu: Lihapuhetta tuottajan näkökulmaa unohtamatta
Neljälle suomalaisravintolalle Michelin-tähti
Satokausi-mieheltä kirja ruuantuotannon muutoksista
vierailija Ruoka on turvallisuutta ja kulttuuria
VERKOSSA SANOTTUA Halal-teurastus herätti tunteita
Perinteet ja uudet trendit kohtaavat ruokapöydässä
Pöytään katetaan kansainvälisyyttä ja perinnettä
Maakuntien tärkeää tuntea vahvuutensa
Pilkkaamalla ei maata rakenneta
Suomalaisetruoka-yrityksettiukoilla
Paras sesonki, heikoin hinta
Kolumni
MT toimitus
Voimistelijat olisi kyetty ruokkimaan kotimaisella
Marttojen toripiirakoihin ei kyllästytä
KIRJA Kunnianosoitus ruokaperinteille
Vielä ehtii tehdä pashaa pääsiäiseksi
Italia tarjoaa pitsaa Unescon perintölistalle
Kolumni
MT toimitus
Ruokakasvatus osaksi opetussuunnitelmia
Ruokakulttuuripalkinto luomu-painotteiselle kouluruualle
Ruokakulttuurirahasto palkitsi luomuvoittoisen kouluruuan
Kolumni
MT toimitus
Petri Sarvamaa: Arvostusta pitää vaatia, ei odottaa
Jämsén kilpailee kokkien MM-kisoissa
SIITAKE
Kristillistä ruokakulttuuria
KIELEN KIPINÖITÄ Kahvia kypsennellessä