Marinoidut ja kuorrutetut maissintähkät
Esikypsennetyt maissintähkät ovat helppo lisuke, mutta saat niihin lisää makua marinoimalla ja kuorruttamalla.Marinoidut ja kuorrutetut maissintähkät
6 annosta
Ainekset
- 6 maissintähkää (esikypsennetty)
Marinadi
- 1 dl rypsiöljyä
- ½ dl sitruunamehua
- 1 tl sitruunan raastettua kuorta
- ½–1 punaista chilipalkoa
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Pinnalle
- noin ½ dl kevytmajoneesia
- noin 1 dl voimakasta juustoa raastettuna (emmentaali tai parmesaani)
- ½ dl persiljasilppua
Valmistusohje
Ota esikypsennetyt maissit vakuumista ja pyyhkäise tähkät kuiviksi talouspaperilla.
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kääntele maissit marinadiin ja anna maustua tunnin verran ennen grillaamista.
Pyyhkäise ylimääräinen marinadi pois maissintähkistä ja grillaa ne kauttaaltaan kauniin ruskeiksi. Sivele tähkien pintaan ohut kerros majoneesia ja ripottele päälle hienoksi raastettua juustoraastetta. Viimeistele yrttisilpulla.
Vinkki: Voit tarjota grillimaissit myös perinteisesti voisulan ja sitruunalohkojen kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

