Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
Perinteisestä perunasalaatista saa erityisen maistuvaa sillillä.Perunasalaatti on yksi brunssien suosikkiruokia. Tällä kertaa yhdistetään perunat ja silli salaatiksi ja tarjoillaan vaikkapa ruisleivän päällä tai pienten ruissipsien täytteenä.
Sillisalaatti
6 annosta
- Ainekset
- 3 (300 g) keitettyä perunaa
- 2 (150 g) matjessillifileetä
- 1 (50 g) maustekurkku
- 1 iso sipuli
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 1 rkl tilliä hienonnettuna
- mustapippuria myllystä
- Koristeluun
- 2 keitettyä munaa
- ruohosipulia
- Tarjoiluun
- ruisleipää
Valmistusohje
Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Huuhdo sillifileet kylmällä vedellä. Leikkaa silli ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi.
Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuumenna mikrossa minuutin verran, jotta maku pehmenee.
Yhdistä kuutioidut perunat, silli, maustekurkku ja sipuli kulhossa. Lisää smetana, tilli ja mustapippuria. Sekoita varovasti.
Lohko keitetyt munat koristeeksi salaatin päälle. Lisää lopuksi ruohosipulia pinnalle.
Anna vetäytyä kylmässä ennen tarjoilua. Tarjoa ruisleivän kanssa tai sellaisenaan buffetpöydässä esimerkiksi pienistä laseista.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


