Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Jäätelökupit

Kotitekoisesta pehmiksestä ja marjoista saa koottua näyttäviä jäätelökuppeja.
Tarjoa jäätelöä kotitekoisista jäätelökupeista.
Tarjoa jäätelöä kotitekoisista jäätelökupeista. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jäätelökupit

noin 10 kuppia

Ainekset

  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl tomusokeria
  • 1 munanvalkuainen
  • 25 g voita sulatettuna

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Pyöritä leivinpaperin päälle kaksi ympyrää taikinasta esimerkiksi nuolijan tai lusikan avulla. Tee niistä mahdollisimman ohuita mutta silti tasaisia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista 175 asteessa noin 3 minuuttia, kunnes reunat saavat väriä. Ota pois uunista ja anna keksien jäähtyä muutama sekunti. Irrota keksi nopeasti leivinpaperista ja paina se ylösalaisin käännetyn kupin pohjan päälle tiukasti. Ole varovainen, sillä keksi on hyvin kuuma. Apuna voit käyttää puhtaita puuvillakäsineitä.