Jäätelökupit
Kotitekoisesta pehmiksestä ja marjoista saa koottua näyttäviä jäätelökuppeja.

Tarjoa jäätelöä kotitekoisista jäätelökupeista. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Jäätelökupit
noin 10 kuppia
Ainekset
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl tomusokeria
- 1 munanvalkuainen
- 25 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Laita uuni lämpiämään. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Pyöritä leivinpaperin päälle kaksi ympyrää taikinasta esimerkiksi nuolijan tai lusikan avulla. Tee niistä mahdollisimman ohuita mutta silti tasaisia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paista 175 asteessa noin 3 minuuttia, kunnes reunat saavat väriä. Ota pois uunista ja anna keksien jäähtyä muutama sekunti. Irrota keksi nopeasti leivinpaperista ja paina se ylösalaisin käännetyn kupin pohjan päälle tiukasti. Ole varovainen, sillä keksi on hyvin kuuma. Apuna voit käyttää puhtaita puuvillakäsineitä.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa21.3.
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen21.3.
- Yli 30 vuotta jatkunut määrätietoinen työ saavutti uskomattoman merkkipaalun – Akateeminen Kiuas-Seura on maistanut jo 5 000 makkaraa21.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Vihreä makaroni-juustolaatikko25.9.2020
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”21.3. Tilaajalle