Herkkujen Suomi avautuu torstaina
Ennätysmäisen laaja Herkkujen Suomi -tapahtuma levittäytyy torstaista alkaen Rautatientorille Helsinkiin.Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen avaa Suomen suurimman lähiruokatorin torstaina kello 16.
Toista kertaa järjestettävä Herkkujen Suomi kokoaa Helsingin sydämeen yli 150 lähiruuan tuottajaa ja myyjää.
Jo viime kesänä rikottiin ennätyksiä, kun Herkkujen Suomi nousi kertaheitolla Suomen suurimmaksi lähiruokatapahtumaksi.
Ruuan ja oluen lisäksi Herkkujen Suomessa voi nauttia runsaasta ruoka-aiheisesta ohjelmasta.
Paikalle on tulossa muun muassa ruotsalainen ruokakirjailija Mats-Eric Nilsson , jonka teokset ovat puhutelleet aitojen makujen ystäviä myös Suomessa.
Järjestöteltan vastuullisuusosastolla kuluttaja kulkee ruuan polkua pellolta pöytään. Teltassa tapaa muun muassa maidontuottajan, juustomestarin, ruokakauppiaan ja kuluttajajärjestön edustajan.
Ammattilaiset ovat paikalla vastaamassa esimerkiksi eläinten hyvinvointiin ja tuoteturvallisuuteen liittyviin kysymyksiin.
Herkkujen Suomen järjestävät MTK ja SLC, Ruoka Suomi -teemaryhmä, Aitoja makuja II-hanke, Pienpanimoyhdistys ja Lammin Sahti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

