Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Porkkana-sitrushilloke

Aurinkoa talviseen viikonlopun aamiaispöytään antaa ihanan värinen ja pirtsakan makuinen porkkanahilloke. Se saa ytyä inkiväärinjuuresta ja sitruunasta.
Aurinkoa talviseen viikonlopun aamiaispöytään antaa ihanan värinen ja pirtsakan makuinen porkkanahilloke.
Aurinkoa talviseen viikonlopun aamiaispöytään antaa ihanan värinen ja pirtsakan makuinen porkkanahilloke. 

Porkkana-sitrushilloke

noin 5 dl

Ainekset

  • ½ kg porkkanoita
  • noin 5 sentin pala inkiväärinjuurta
  • 3 dl appelsiinitäysmehua
  • 1 luomusitruuna
  • 2 ½ dl hillosokeria

Valmistusohje

Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri. Keitä raasteita appelsiinimehussa noin 15 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sitruunankuori ja purista mehut. Lisää kattilaan.

Lisää hillosokeri ja keitä vielä 10 minuuttia.

Täytä hillopurkit liki täyteen vedellä, pane mikroon ja kuumenna noin 3 minuuttia. Kaada kiehuva vesi astiaan kansien päälle. Näin desinfioit purkin kätevästi. Tai keitä metallia sisältävät purkit kattilassa vedessä.

Lusikoi hilloke puhtaisiin lasitölkkeihin ja sulje kannet heti. Säilytä jäähtyneinä jääkaapissa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa hilloketta aamulla paahtoleivän päällä tai iltateellä korppujen kanssa.