Porkkana-sitrushilloke
Aurinkoa talviseen viikonlopun aamiaispöytään antaa ihanan värinen ja pirtsakan makuinen porkkanahilloke. Se saa ytyä inkiväärinjuuresta ja sitruunasta.

Aurinkoa talviseen viikonlopun aamiaispöytään antaa ihanan värinen ja pirtsakan makuinen porkkanahilloke.
Porkkana-sitrushilloke
noin 5 dl
Ainekset
- ½ kg porkkanoita
- noin 5 sentin pala inkiväärinjuurta
- 3 dl appelsiinitäysmehua
- 1 luomusitruuna
- 2 ½ dl hillosokeria
Valmistusohje
Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri. Keitä raasteita appelsiinimehussa noin 15 minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sitruunankuori ja purista mehut. Lisää kattilaan.
Lisää hillosokeri ja keitä vielä 10 minuuttia.
Täytä hillopurkit liki täyteen vedellä, pane mikroon ja kuumenna noin 3 minuuttia. Kaada kiehuva vesi astiaan kansien päälle. Näin desinfioit purkin kätevästi. Tai keitä metallia sisältävät purkit kattilassa vedessä.
Lusikoi hilloke puhtaisiin lasitölkkeihin ja sulje kannet heti. Säilytä jäähtyneinä jääkaapissa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Tarjoa hilloketta aamulla paahtoleivän päällä tai iltateellä korppujen kanssa.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tämä perunalisuke valmistuu supernopeasti pakasteperunamuusista
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Kahden kalan ruusukkeet on juhlava pääruoka – piparjuurikastike tuo kivasti potkua
- Paraisten piparkakut
- Parsakaalisosekeitto
- Kamupakin perustajille 100 000 euron Sininen pallo –ympäristöpalkinto