Porkkana-sitrushilloke
Aurinkoa talviseen viikonlopun aamiaispöytään antaa ihanan värinen ja pirtsakan makuinen porkkanahilloke. Se saa ytyä inkiväärinjuuresta ja sitruunasta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Porkkana-sitrushilloke
noin 5 dl
Ainekset
- ½ kg porkkanoita
- noin 5 sentin pala inkiväärinjuurta
- 3 dl appelsiinitäysmehua
- 1 luomusitruuna
- 2 ½ dl hillosokeria
Valmistusohje
Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri. Keitä raasteita appelsiinimehussa noin 15 minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sitruunankuori ja purista mehut. Lisää kattilaan.
Lisää hillosokeri ja keitä vielä 10 minuuttia.
Täytä hillopurkit liki täyteen vedellä, pane mikroon ja kuumenna noin 3 minuuttia. Kaada kiehuva vesi astiaan kansien päälle. Näin desinfioit purkin kätevästi. Tai keitä metallia sisältävät purkit kattilassa vedessä.
Lusikoi hilloke puhtaisiin lasitölkkeihin ja sulje kannet heti. Säilytä jäähtyneinä jääkaapissa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Tarjoa hilloketta aamulla paahtoleivän päällä tai iltateellä korppujen kanssa.
Osaston luetuimmat
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Jäikö kekkereistä rapuja yli? Pyöräytä ylijäämästä herkullinen rapuleipä!5.8.
- Aarre | Paistettua kyyhkynrintaa ja katajanmarjakastiketta13.8.2019
- Mummolan mustikkapiirakka19.7.2019