Mausteinen mustikkaglögi
Keitä mustikoista upean tumma mehu ja mausta se houkuttelevan tuoksuvaksi jouluisilla mausteilla.
Joulun ruokalahjat Peggy Thomas valmistelee hyvissä ajoin ennen joulua. Muu ruokien teko jää aattoa edeltävään "maratoniin". Kuva: Jaana KankaanpääMausteinen mustikkaglögi
noin 1,5 l mustikkaglögiä
Ainekset
- 8 dl mustikkaa
- 1,6 l vettä
- noin 2 dl sokeria (mustikoiden makeuden mukaan)
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl kokonaisia neilikoita
- 3 isoa kanelitankoa
- 6 tähtianista
- pala tuoretta kuorittua inkivääriä
Valmistusohje
Keitä mustikoita vedessä 10 minuuttia ja siivilöi ne mehusta. Lisää mustikkaliemeen kaikki mausteet ja sokeri.
Keitä seosta 10 minuuttia ja nosta levyltä pois. Anna maustua vähintään tunnin.
Siivilöi mausteet pois ja pullota. Säilytä viileässä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
