Erinomaista arkiruokaa: klassinen sianlihakastike kevyemmässä muodossa
Sianlihakastike on kevyemmäksi modernisoitu versio läskisoosista. Maukkauden takaa perinteinen ruskea kastike.Sianlihakastike
4 annosta
- Ainekset
- 1 rs (400 g) porsaanlihasuikaleita
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 2 laakerinlehteä
- 8 kokonaista maustepippuria
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- noin 4 dl vettä
- 2 rkl sinappia
- 1 rkl tummaa siirappia
- 1 rkl soijakastiketta
Valmistusohje
Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Kuori ja silppua sipulit.
Kuumenna rasva paistinpannussa ja ruskista lihasuikaleet. Lisää sipulisilput ja mausteet. Anna paistua pari minuuttia ja siirrä suikaleseos lautaselle odottamaan.
Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää jauhot ja anna niiden ruskistua kunnolla, mutta varo polttamasta. Kaada vesi pannuun ja sekoittele ripeästi tasaiseksi.
Lisää joukkoon sinappi, siirappi ja soijakastike. Kääntele joukkoon liha-sipuliseos. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia.
Tarkista maku ja tarjoa kastike keitettyjen perunoiden tai peruna- tai juuresmuusin kera. Lisänä maistuvat myös etikkasäilykkeet tai raikas salaatti.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


