Äitienpäiväkakku
Kakku kuuluu erottamattomasti äitienpäiväjuhlallisuuksiin. Se syntyy helposti valmiille torttupohjalle. Lisäksi tarvitaan vain kunnon kostutus, päälle kermainen rahkapilvi sekä runsaasti hedelmiä, suklaata ja marjoja.Äitienpäiväkakku
noin 8 annosta
Pohja
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- tai valmis torttupohja
Kostutus
- 1/2–1 dl maitoa
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk (200 g) päärynä-kinuskirahkaa
- 1 tl sokeria
Koristeeksi
- hedelmiä (vesimelonia, rypäleitä, säilykepersikkaa)
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon, sekoita varoen puuhaarukalla.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kakkupohja, anna jäähtyä.
Kostuta torttupohjan reunat ja syvennys maidolla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen rahka ja sokeri.
Levitä rahkavaahto torttupohjalle kuohkeasti. Koristele pilkotuilla hedelmillä ja sitruunamelissalla.
Anna vetäytyä viileässä hetki ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


