Äitienpäiväkakku

Kakku kuuluu erottamattomasti äitienpäiväjuhlallisuuksiin. Se syntyy helposti valmiille torttupohjalle. Lisäksi tarvitaan vain kunnon kostutus, päälle kermainen rahkapilvi sekä runsaasti hedelmiä, suklaata ja marjoja.
Värikkäillä hedelmillä koristeltu kakku on valmis pöytään kannettavaksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Äitienpäiväkakku

noin 8 annosta

Pohja

  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • tai valmis torttupohja

Kostutus

  • 1/2–1 dl maitoa

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk (200 g) päärynä-kinuskirahkaa
  • 1 tl sokeria

Koristeeksi

  • hedelmiä (vesimelonia, rypäleitä, säilykepersikkaa)
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon, sekoita varoen puuhaarukalla.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kakkupohja, anna jäähtyä.

Kostuta torttupohjan reunat ja syvennys maidolla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen rahka ja sokeri.

Levitä rahkavaahto torttupohjalle kuohkeasti. Koristele pilkotuilla hedelmillä ja sitruunamelissalla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Anna vetäytyä viileässä hetki ennen tarjoilua.