Makkaraperunat

Makkaraperunat
2 annosta
Valmistusaineet
- 4 (400 g) perunaa
- 1 sipuli
- 1 rkl voita
- 1 rkl karkeaa sinappia, dijon maille
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
- 1 pkt (250 g) siskonmakkaroita
- 2 rkl ruohosipulisilppua
Kurkkusalsa
- 1/2 (100 g) kurkkua
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
- 1/2 dl ruohosipulisilppua
Lisäksi
- (chili)ketsuppia
Valmistusohje
Keitä hyvin pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Saavat jäädä napakoiksi, koska ne paistetaan vielä pannulla. Kuori jäähtyneenä ja leikkaa lohkoiksi. Voit lohkoa myös kuorineen.
Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Jos sipuli on iso, niin puolita renkaat.
Sulata voi pannulla ja purista pannulle siskonmakkaroista palleroita. Kääntele hetki ja lisää sinappi, perunalohkot ja sipulit. Kääntele aineksia pannulla, kunnes kaikki pinnat ovat ruskistuneet, noin 5 minuuttia. Mausta perunat suolaripauksella ja mustapippurirouheella. Ripottele lopuksi annokselle ruohosipulisilppua.
Valmista perunoiden kiehuessa kurkkusalsa. Viipaloi kurkku ja leikkaa viipaleet suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon tai purkkiin ja lisää mausteet. Laita kansi tai lautanen päälle ja ravistele hetki.
Laita makkaraperunoita lautaselle. Mausta annos chiliketsupilla ja tarjoa lisäksi kurkkusalsaa.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Mö-kaurameijeri tyrmistyi: Ruokavirasto kielsi kreikkalainen-sanan käytön kasvisjuuston nimessä – englanninkielinen greek olisi kelvannut17.5.
- Varhaisperuna-live vie tällä kertaa pellolle Houtskariin ‒ kolmannen polven perunanviljelijä esittelee mukuloiden kokoa tiistaisin klo 1017.5.
- Suomen suosituimman valmisruuan resepti on pysynyt muuttumattomana 65 vuotta15.5.
- 26 000 euron viskipullo saapuu elokuussa Kuopioon ‒ paukku maksaa kahden viikon palkan14.5.
- Venäjän joukkue ajeli Big Mac -bussilla Kanadan olympialaisissa ‒ 14 vuotta myöhemmin 30 000 ihmistä jonotti Moskovassa, kun ensimmäinen McDonald's avasi ovensa: Nyt ketju jättää Venäjän17.5.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Aarre | Nokkosmuhennos on helppoa villiruokaa ‒ tarjoile se halloumin kanssa17.5.