Makkaraperunat
Makkaraperunat on pikaruokaa silloin, kun edelliseltä aterialta on jäänyt keitettyjä perunoita. Mikäli keität varta vasten perunoita tähän ruokaan, niin jätä ne hiukan napakoiksi. Perunoita ei tarvitse kuoria, vaan ne voi paistaa kuorineen lohkottuina. Kuori paistuu rapeaksi pannulla. Karkea Dijonin sinappi, jossa on kokonaisia sinapinsiemeniä, tekee perunoista mukavan kirpakoita.
Makkaraperuna-annos maustetaan tuttuun tapaan ketsupilla. Lisäpotkua kaipaavat valitsevat chilillä maustetun ketsupin. Kuva: Jaana KankaanpääMakkaraperunat
2 annosta
Valmistusaineet
- 4 (400 g) perunaa
- 1 sipuli
- 1 rkl voita
- 1 rkl karkeaa sinappia, dijon maille
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
- 1 pkt (250 g) siskonmakkaroita
- 2 rkl ruohosipulisilppua
Kurkkusalsa
- 1/2 (100 g) kurkkua
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
- 1/2 dl ruohosipulisilppua
Lisäksi
- (chili)ketsuppia
Valmistusohje
Keitä hyvin pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Saavat jäädä napakoiksi, koska ne paistetaan vielä pannulla. Kuori jäähtyneenä ja leikkaa lohkoiksi. Voit lohkoa myös kuorineen.
Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Jos sipuli on iso, niin puolita renkaat.
Sulata voi pannulla ja purista pannulle siskonmakkaroista palleroita. Kääntele hetki ja lisää sinappi, perunalohkot ja sipulit. Kääntele aineksia pannulla, kunnes kaikki pinnat ovat ruskistuneet, noin 5 minuuttia. Mausta perunat suolaripauksella ja mustapippurirouheella. Ripottele lopuksi annokselle ruohosipulisilppua.
Valmista perunoiden kiehuessa kurkkusalsa. Viipaloi kurkku ja leikkaa viipaleet suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon tai purkkiin ja lisää mausteet. Laita kansi tai lautanen päälle ja ravistele hetki.
Laita makkaraperunoita lautaselle. Mausta annos chiliketsupilla ja tarjoa lisäksi kurkkusalsaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

