Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Helpot sipulisämpylät

Helpot sämpylät syntyvät vaivaamatta ja melko vaivatta. Sipulirenkaat paahtuvat uunissa ihanaksi makulisäksi.
Helpot sämpylät syntyvät vaivaamatta ja melko vaivatta. Sipulirenkaat paahtuvat uunissa ihanaksi makulisäksi. Kuva: Carolina Husu
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Helpot sipulisämpylät

noin 20 kpl

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 1 dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1½ rkl juoksevaa hunajaa
  • 1½ tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • noin 5 dl kaurajauhoja
  • ½ punasipulia
  • 1 tl öljyä

Valmistusohje

Kuumenna nesteet kädenlämpöisiksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää kulhoon hunaja ja suola. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita nesteen joukkoon jauhoja vähitellen samalla sekoitellen. Älä vaivaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi.

Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa 1–1½ tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Ripottele jauhoja myös taikinan päälle. Leikkaa taikinasta lastalla tai veitsellä sämpylöitä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.

Kohota sämpylöitä liinan alla 15–20 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa kuoritusta sipulista ohuen ohuita renkaita ja pyöräytä ne öljytilkassa. Levitä sipulirenkaat sämpylöiden päälle ja kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä.