Helpot sipulisämpylät

Helpot sämpylät syntyvät vaivaamatta ja melko vaivatta. Sipulirenkaat paahtuvat uunissa ihanaksi makulisäksi. Kuva: Carolina Husu
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Helpot sipulisämpylät
noin 20 kpl
Ainekset
- 5 dl vettä
- 1 dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 1½ rkl juoksevaa hunajaa
- 1½ tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- noin 5 dl kaurajauhoja
- ½ punasipulia
- 1 tl öljyä
Valmistusohje
Kuumenna nesteet kädenlämpöisiksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää kulhoon hunaja ja suola. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sekoita nesteen joukkoon jauhoja vähitellen samalla sekoitellen. Älä vaivaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa 1–1½ tuntia.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Ripottele jauhoja myös taikinan päälle. Leikkaa taikinasta lastalla tai veitsellä sämpylöitä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
Kohota sämpylöitä liinan alla 15–20 minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Leikkaa kuoritusta sipulista ohuen ohuita renkaita ja pyöräytä ne öljytilkassa. Levitä sipulirenkaat sämpylöiden päälle ja kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa21.3.
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen21.3.
- Yli 30 vuotta jatkunut määrätietoinen työ saavutti uskomattoman merkkipaalun – Akateeminen Kiuas-Seura on maistanut jo 5 000 makkaraa21.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Vihreä makaroni-juustolaatikko25.9.2020
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”21.3. Tilaajalle