Helpot sipulisämpylät
Helpot sämpylät syntyvät vaivaamatta ja melko vaivatta. Sipulirenkaat paahtuvat uunissa ihanaksi makulisäksi. Kuva: Carolina HusuHelpot sipulisämpylät
noin 20 kpl
Ainekset
- 5 dl vettä
- 1 dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 1½ rkl juoksevaa hunajaa
- 1½ tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- noin 5 dl kaurajauhoja
- ½ punasipulia
- 1 tl öljyä
Valmistusohje
Kuumenna nesteet kädenlämpöisiksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää kulhoon hunaja ja suola. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
Sekoita nesteen joukkoon jauhoja vähitellen samalla sekoitellen. Älä vaivaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa 1–1½ tuntia.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Ripottele jauhoja myös taikinan päälle. Leikkaa taikinasta lastalla tai veitsellä sämpylöitä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
Kohota sämpylöitä liinan alla 15–20 minuuttia.
Leikkaa kuoritusta sipulista ohuen ohuita renkaita ja pyöräytä ne öljytilkassa. Levitä sipulirenkaat sämpylöiden päälle ja kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

