Perinteinen jauheliha-makaronilaatikko – suomalaisten kestosuosikki
Perinteinen makaronilaatikko pitää pintansa yhtenä suomalaisten suosituimmista arkiruoista. Makaronista, jauhelihasta ja munamaidosta valmistettu ruoka on helppo valmistaa niin pienelle kuin isollekin joukolle.
Pidätkö makaronilaatikon mehevästä sisäosasta vai rapeasta pinnasta? Mitä laakeampaan astiaan laatikon valmistat, sitä enemmän siihen muodostuu rapeaa pintaa. Kuva: Sanne KatainenPerinteinen jauheliha-makaronilaatikko
6 annosta
- Ainekset
- 6 dl (täysjyvä)makaronia
- 1–2 sipulia
- 400 g jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 7 dl maitoa
- 3 kananmunaa
Valmistusohje
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kumoa uunivuokaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää loppuvaiheessa sipulit kuullottumaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää seos makaronien joukkoon.
Sekoita maitoon munat ja kumoa vuokaan. Kypsennä makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, tai kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut väriä.
Vinkki: Makaronit kypsyvät herkullisimmiksi, kun ne keitettäessä jättää aavistuksen raaoiksi, niin että niihin jää hiukan purutuntumaa. Näin ne kypsyvät loppuun uunissa, eivätkä muutu ylikypsän veltoiksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
