Omenakukko – miksikäs ei? Tee syksyn omenapaistos vaihteeksi umpikuoreen

Omenakukko
noin 6 annosta
- Ainekset
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- Täyte
- 1 l omenapaloja
- 1 dl sokeria
- 1½ tl vaniljasokeria
- 1½ rkl perunajauhoja
Valmistusohje
Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna samalla hyvin vatkaten. Yhdistä ruis- ja vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita ne taikinaan. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Kauli pohjataikina kahden jauhotetun leivinpaperin välissä uunivuoan (noin 2 litraa) kokoiseksi ja kumoa taikina pohjaa ja reunoja peittämään. Kauli toinen samaan tapaan kannen kokoiseksi. Käytä jauhoja apuna.
Sekoita omenapaloihin, sokerit ja perunajauho. Kaada seos taikinapohjan päälle. Kumoa kansi ja nipistele reunat kiinni. Pistele taikinaan reikiä haarukalla.
Kypsennä omenakukkoa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa lisänä vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Kolmen presidentin kokki muutti itärajan sukutilalle – ”Lupasin äidille ja presidentti Haloselle, että katson vuoden ajan, onko minusta täällä olijaksi”
- Laivojen jouluruokapöydät testissä – niukin ihastutti hinnallaan ja laadullaan
- Valmista herkullinen itsenäisyyspäivän menu: 4 ruokalajia
- Aarre | Uunissa paahdettu peuranfilee
- Ellen Svinhufvudin kakku
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon