Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Omenakukko – miksikäs ei? Tee syksyn omenapaistos vaihteeksi umpikuoreen

Omenakukko maistuu parhaalta vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Erilaiset omenapaistokset ovat syksyn vakioherkkua. Oletko kokeillut omenoita kukkomuodossa?
Erilaiset omenapaistokset ovat syksyn vakioherkkua. Oletko kokeillut omenoita kukkomuodossa? Kuva: Jarno Mela

Omenakukko

noin 6 annosta

  • Ainekset
  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • Täyte
  • 1 l omenapaloja
  • 1 dl sokeria
  • 1½ tl vaniljasokeria
  • 1½ rkl perunajauhoja

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna samalla hyvin vatkaten. Yhdistä ruis- ja vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita ne taikinaan. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Kauli pohjataikina kahden jauhotetun leivinpaperin välissä uunivuoan (noin 2 litraa) kokoiseksi ja kumoa taikina pohjaa ja reunoja peittämään. Kauli toinen samaan tapaan kannen kokoiseksi. Käytä jauhoja apuna.

Sekoita omenapaloihin, sokerit ja perunajauho. Kaada seos taikinapohjan päälle. Kumoa kansi ja nipistele reunat kiinni. Pistele taikinaan reikiä haarukalla.

Kypsennä omenakukkoa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa lisänä vaniljakastiketta tai -jäätelöä.