Muurinpohjalla paistettu riisi
Paistettun riisin joukkoon voi lisätä edellisen päivän tähteiksi jäänyttä ruokaa.
Paistettu riisi on aasialainen vastine kotoisalle pyttipannulle. Onnistumisen salaisuus on paistaa kerralla vain puolet riisistä. Kuva: Lari LievonenMuurinpohjalla paistettu riisi
4 hengelle
Ainekset
- 500 g edellisenä päivänä keitettyä riisiä
- 2 porkkanaa
- 1 pkt (270g) maustamatonta luomutofua
- 2 salottisipulia
- 2 dl tuoreita herneitä, eli noin 400 g herneenpalkoja.
- 2 kananmunaa
- peukalon kokoinen pala inkivääriä
- 3 punaista chiliä
- 6 valkosipulinkynttä
- 1,5 rkl osterikastiketta
- 1,5 rkl soijakastiketta
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Paistamiseen
- 4 rkl öljyä
Päälle
- makeaa chilikastiketta
- silputtua korianteria
Valmistusohje
Painele tofu talouspaperilla mahdollisimman kuivaksi. Näin marinadi imeytyy siihen paremmin. Kuutioi tofu.
Sekoita osterikastike, soijakastike ja ohueksi silputtu inkivääri keskenään ja lisää joukkoon kuutioitu tofu. Anna marinoitua puolesta tunnista kahteen tuntiin. Voit käyttää tofun sijaan myös esimerkiksi kanaa, mutta jätä liha silloin marinoimatta.
Silppua chilit ja valkosipuli hienoksi. Jos sinulla on mortteli, voit murskata chilin ja valkosipulin karkeaksi murskaksi.
Kuori porkkanat, viipaloi pieniksi paloiksi. Irrottele herneet paloista. Leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna puolet öljystä muurinpohjapannulla. Kun öljy on kuumaa, lisää chili ja valkosipuli ja paista hetki. Jos käytät tofun sijaan lihaa, lisää se samaan aikaan chilin ja valkosipulin kanssa. Paista liha kypsäksi.
Lisää pannuun porkkanat ja puolet riisistä. Kääntele riisiä pannulla hetki, ei kauan, alle minuutti riittää.
Siirrä riisiseos pannun reunalle odottamaan. Lisää loput öljyt pannuun. Riko pannulle munat. Sekoita munat kokkeliksi.
Kääntele munakokkeli riisin sekaan. Lisää pannulle loput riisit ja tofukuutioit marinadeineen. Jos käytit tofun sijasta lihaa, lisää soija ja osterikastike pannuun.
Lisää pannuun herneet ja kääntele riisin joukkoon.
Kun herneet muuttuvat kirkkaan vihreiksi, lisää salottisipuliviipaleet. Lisää suola ja pippuri ja kääntele riisi vielä kerran, jotta mausteet ja sipulit sekoituvat ruuan joukkoon.
Tarjoa kuumana makean chilikastikkeen ja korianterisilpun kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
