Iso Lerssi -kohumakkaran lihasta vain osa kotimaista
Pouttu ja Rähinä-levy-yhtiö lanseerasivat tällä viikolla makkaran, joka sai runsaasti huomiota tiedotusvälineissä.Pouttu ja suomalaisia räp-artisteja edustava Rähinä Records lanseerasivat tällä viikolla "tavallista suuremman makkaran", joka nimettiin Isoksi Lerssiksi. Tuotteessa on mainosten mukaan "elastinen" rakenne ja kaksi "uniikkia" makua, Original ja Juusto-jalapeno.
”Rähinä on osoittanut pystyvänsä suunnittelemaan hauskoja elintarviketuotteita, jotka kiinnostavat nuoria. Tämän kohderyhmän tavoittaminen on ollut perinteiselle lihajalostealalle haastavaa. Kun saimme ehdotuksen tuottaa ryhmälle oma grillimakkara, innostuimme ideasta heti”, Poutun toimitusjohtaja Heikki Laitala kommentoi tiedotteessa.
Rähinä Recordsin luova johtaja Joonas Wörlin kertoo, että Pouttu antoi heille vapaat kädet niin tuotekehityksen, pakkaussuunnittelun kuin brändäyksenkin suhteen.
”Tuote suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä levy-yhtiömme artistien kanssa, jotta tuotteesta saatiin mahdollisimman heidän tyylisensä,” hän kertoo. Levy-yhtiön artisteja ovat esimerkiksi räppärit Elastinen ja Uniikki.
Makkaran lihapitoisuus on Poutun verkkosivujen mukaan 50 prosenttia ja se tehdään luonnonsuoleen. Kysymykseen lihan alkuperästä Laitala vastaa seuraavasti.
"Käytämme molemmissa Rähinä-tuotteissa kesän aikana sekä kotimaista että saksalaista alkuperää olevaa raaka-ainetta."
Tarkempaa tietoa osuuksista Ison-Lerssin kohdalla Laitala ei anna. Kaikesta Poutun käyttämästä raaka-aineesta Suomesta "karkeasti 70 prosenttia on Suomesta ja 30 prosenttia tuontiraaka-ainetta."
Osassa Poutun tuotteissa on Hyvää Suomesta -merkki, ja niissä liha on aina 100 prosenttia suomalaista. Laitala vakuuttaa, että makkaroissa joissa ei ole merkkiä, suomalaista lihaa käytetään kuitenkin "merkittävänä osana".
"Ostamme markkinoilta suomalaista lihaa runsaasti, mutta esimerkiksi sesongeissa kotimaisen lihan saatavuus ei ole meille 100 prosenttisesti taattua, kun emme enää itse teurasta", Laitala kertoo.
"Ja mielestäni olisi hyvä myös huomioida se, että Poutun tuotteita valmistaa Kannuksessa ympäri vuoden noin 220 liha-alan ammattilaista, ja työllistämme kesäsesongissa vielä lähes 100 lisää. Eli teemme suomalaista työtä, pohjalaisella ylpeydellä."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

