Apetit paransi tulostaan – toimitusjohtaja: ”Toivomme, että viljelijät ottavat rypsin ja rapsin viljelysuunnitelmiinsa”
Apetit viljelyttää alkavalla satokaudella yli 30 miljoonaa kiloa kotimaisia avomaan kasviksia.
Apetit kasvattaa sopimusviljelyalaansa erityisesti herneellä, porkkanalla ja perunalla. Kuva: Säde AarlahtiElintarvikekonserni Apetitin tammi–maaliskuun jatkuvien toimintojen liikevoitto ja -vaihto kasvoivat selvästi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Liikevoittoa kertyi kaksi miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liikevaihto oli 48,2 miljoonaa euroa.
Sekä öljykasvituotteissa että ruokaratkaisuissa liikevaihto ja myyntimäärät kasvoivat vertailukaudesta.
”Öljykasvituotteissa tulos nousi voitolliseksi. Ruokaratkaisujenkin tulos parani vertailukaudesta”, kommentoi tiedotteessa toimitusjohtaja Esa Mäki.
Ruokaratkaisuissa myynti lisääntyi erityisesti Food service -kanavassa ja viennissä vähittäiskaupan jäädessä hieman vertailukaudesta.
”Viennissä myyntivolyymit ovat nousseet vahvasti hernetoimitusten myötä”, Mäki toteaa tiedotteessa.
Mäen mukaan kustannusinflaatio ja voimakas ruoan hinnan nousu näkyvät kuluttajan käyttäytymisessä muun muassa siten, että ihmiset suosivat aikaisempaa edullisempia tuotteita.
Apetit kasvattaa avomaanvihannesten viljelyalaa, Mäki kertoo.
”Lisäämme avomaankasvisten viljelyhehtaareja sopimusviljelijöidemme pelloilla erityisesti herneelle, perunalle ja porkkanalle. Viljelytämme alkavalla satokaudella reilusti yli 30 miljoonaa kiloa kotimaisia avomaan kasviksia Apetitin omalla Vastuuviljely-menetelmällä.”
Mäki on monen muun tavoin huolissaan kotimaisen rypsin ja rapsin tilanteesta. Vilja-alan yhteistyöryhmän kylvöalaennusteen mukaan kevätrypsiala laskee tänä vuonna selvästi.
”Toivomme, että viljelijät ottavat rypsin ja rapsin viljelysuunnitelmiinsa. Apetit on kotimaisille öljykasveille vakaa ostaja ja haluamme lisätä merkittävästi kotimaisten öljykasvituotteiden määrää.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



