Kahden kerroksen liha-perunasoselaatikko on helppo arkiklassikko

Metsästäjän piiras
(4 annosta)
- Ainekset:
- 800 g jauhoisia perunoita
- vettä keittämiseen
- 1 tl suolaa
- 25 g voita
- 3 dl maitoa
- 2 dl vahvaa juustoraastetta
- Jauhelihatäyte:
- 1 iso sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 iso porkkana
- 1 rkl rypsiöljyä
- 400 g riistajauhelihaa (hirveä tai peuraa)
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- (1 tl riistamausteseosta)
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl lihalientä
Valmistusohje:
Kuori perunat, puolita ne ja keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Lisää kattilaan voi ja raastettu juusto sekä maitoa vähän kerrallaan ja vatkaa pehmeäksi soseeksi. Säästä osa juustoraasteesta piiraan pinnalle.
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Pese ja kuori porkkana ja leikkaa se pikkuisiksi kuutioiksi. Kuullota sipulit ja porkkanakuutiot öljyssä pannulla. Lisää jauheliha, sekoittele ja anna ruskistua. Sekoita mukaan tomaattisose, mausteet ja jauhot. Lisää tilkka lihalientä ja hauduta noin 10 minuuttia.
Kaada jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan ja levitä päälle perunasose. Ripottele pinnalle juustoa. Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä. Tarjoa kuumana etikkapunajuuri- ja herkkukurkkuviipaleiden kanssa.
Vinkki! Lisää täytteeseen 1–2 dl esikäsiteltyjä ja paloiteltuja metsäsieniä.
Osaston luetuimmat
- Katso, mitkä makeiset ovat Suomen suosituimpia – täälläpäin irtokarkkeja ostetaan eniten16:54
- Nämä ovat suosituimmat kouluruoat ‒ löytyykö oma suosikkisi listalla?12:24
- Mitä S edellä, sitä Pirkka perässä – myös Kesko myy ulkomaista salaattia kotimaisuudella19:30 Tilaajalle
- Söin täällä: Kuopiolainen Urban tarjosi kaupunkilounaiden aatelia ‒ lihapullien kaverina kerrankin muuta kuin perunaa29.1.
- Kouluruoka täyttää 75 vuotta ‒ näin se on muuttunut vuosien saatossa22:00
- Välimeren pasteijat12.4.2019
- Tarjouksia metsästetään nyt ennätysmäärä – tällaisiin tarjouksiin suomalaiset tarttuvat06:00 Tilaajalle