Nakkimuki kotona: Valmista hauska klassikko
Pahvimukista törröttävät höyrynakit ovat urheiluhallien kisakatsomoissa suosittua hiukopalaa.Oletettavasti tämäkin keksintö on syntynyt vahingossa – kertakäyttölautasten loputtua, joku neropatti keksi napata pahvimukitornin hätiin. Nakit kuppiin, maustekastikkeet perään ja hitti oli syntynyt.
Nakkimuki on mutkaton herkku myös yöruokana tai illanistujaisten tarjottavana. Perusnakkien lisäksi voit valita marketista kivan kimaran erilaisia laadukkaita makkaroita. Luonnonkuorinakit, braatvurstit ja erilaiset raakamakkarat lisukkeineen nostavat tunnelman kattoon, vaikka katsomossa ei oltaisikaan.
Nakkimukit ja lohkoperunat
4 annosta
- Ainekset
- noin 800 g nakkeja, braatvursteja ja/tai raakamakkaroita
- Lisäksi
- ketsuppia
- majoneesia
- Lohkoperunat
- 800 g yleisperunoita (keltainen pussi)
- 2–3 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- 1 oksa tuoretta rosmariinia tai 1 tl kuivattua
Valmistusohje
Aloita lohkoperunoista. Pese perunat ja leikkaa ne pitkittäin tasakokoisiksi lohkoiksi. Kuivaa perunat huolellisesti talouspaperilla ja kumoa kulhoon.
Mittaa joukkoon öljy, suola, pippuri ja rosmariinin neulaset. Pyörittele perunat öljyseoksessa. Kumoa lohkot leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
Kypsennä perunoita 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Kääntele kypsennyksen puolivälissä. Kuumenna makkarat perunoiden kypsyessä.
Napsauta nakkiketjun nakit irti toisistaan ja pane ne kattilaan tai kuumuutta kestävään kulhoon. Kaada nakkien päälle kiehuvan kuumaa vettä sen verran, että nakit peittyvät kokonaan. Peitä kulho ja jätä nakit lämpenemään noin 5 minuutiksi. Tällä menetelmällä luonnonkuori ei repeä, mikä käy helposti keitettäessä.
Paista raakamakkarat ja braatvurstit pannulla kauniin ruskeiksi.
Annostele makkarat mukeihin siten, että kaikki saavat maistella erilaisia.
Tarjoa lisänä lohkoperunoita, ketsuppia ja majoneesia, jonka voit maustaa kokojyväsinapilla, valkosipulilla, sitruunalla tai maustekurkkusilpulla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

