Saariston perunasalaatti
Lasipurkkiin pakattu saariston perunasalaatti on kesäisen raikas retkieväs.Saariston perunasalaatti
4 annosta
Ainekset
- noin 12 varhaisperunaa
- 1 punasipuli
- 1 dl tuoreita sokeriherneenpalkoja
- 1 nippu retiisejä
- 200 g savulohta
- oreganoa
- ruohosipulia
- lehtipersiljaa
Kastike
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 rkl ranskalaista sinappia
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
- 1/2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Aloita kastikkeen valmistamisella. Leikkaa kuorittu valkosipulinkynsi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kastikkeen muut aineet paitsi öljy. Lisää öljy lopuksi vähitellen, koko ajan vatkaten kastiketta.
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja paloittele perunat. Sekoita kastike lämpimiin perunapaloihin. Näin kastike imeytyy hyvin. Kuori ja viipaloi sipuli. Kiehauta herneet suolalla maustetussa vedessä ja valuta.
Harjaa retiisit, leikkaa juuri pois ja viipaloi tai lohko. Poista savulohesta ruodot ja leikkaa kala suupaloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja ripottele pinnalle reilusti hienonnettuja yrttejä.
Tarjoa haaleana saaristolaisleivän ja savukalan kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


