Kesäkurpitsa-omenahillo
Keltaisesta kesäkurpitsasta ja valkeasta kuulaasta keitetty hillo sopii lisukkeeksi niin makeille kuin suolaisillekin herkuille.
Keltaisesta kesäkurpitsasta ja valkeasta kuulaasta keitetty hillo täydentää vuohenjuustopaahtoleivän. Kuva: Jaana KankaanpääKesäkurpitsa-omenahillo
Ainekset
- 1 1/2 l keltaisen kesäkurpitsan paloja
- 5 dl omenalohkoja (valkeaa kuulasta)
- 1/2 dl vettä
- 2 sitruunan mehu
- 500 g hillosokeria
- (1 tl vaniljasokeria tai kardemummaa)
Valmistusohje
Hauduta kurpitsa- ja omenalohkot kypsäksi pienessä määrässä vettä. Soseuta monitoimikoneessa.
Siirrä sose takaisin kattilaan ja lisää sitruunan mehu ja hillosokeri. Kuumenna noin 5 minuuttia. Mausta lopuksi halutessasi kardemummalla tai vaniljasokerilla. Purkita ja sulje kannet.
Vinkki
Voit tehdä hillon myös vihreästä kesäkurpitsasta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

