Tuunausvinkki pikkupullille: Toscatäyte tekee ihmeitä
Voi-manteliseos tekee tavallisista pikkupullista juhlavia toscapullia.Pullataikina leivotaan pieniksi toscapulliksi. Mantelilastuista ja voista kiehautetun täytteen tilalle voi tehdä kaurahiutaleista ja voista kauraisen toscatäytteen. Värikkäät, paperiset leivosvuoat piristävät omalta osaltaan kesäistä kahvipöytää.
Toscapullat
20 kpl
- Ainekset
- 2½ dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 muna
- 1¼ dl sokeria
- 1 tl suolaa
- ½ rkl kardemummaa
- noin 8 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
- Toscatäyte
- 50 g voita
- 1 dl sokeria
- 100 g (noin 3 dl) mantelilastuja
- ½ dl maitoa
- 1½ rkl vehnäjauhoja
- Voiteluun
- 1 muna
Valmistusohje
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet, muna ja 3 dl jauhoja. Vatkaa tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja haalea voisula käsin taikinaan.
Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa.
Leivo taikinasta noin 20 pikkupullaa ja pane ne paperisiin leivosvuokiin. Kohota pullat.
Mittaa täytteen aineet kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Anna hieman jäähtyä.
Voitele kohonneet pullat. Paina sormilla pullan keskelle pohjaan saakka reilut syvennykset. Jaa täyte pullille. Paista pullia 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


