Tyrni-suklaakakku
Tyrnihillo mehevöittää suklaisen jälkiruokakun sisältä. Pirteä makuiset marjat ovat värikkäitä koristeita tummalla pinnalla. Jugurtti-kermavaahto täydentää annoksen.
Pirteän makuiset tyrnimarjat ovat koristeellisia tumman suklaakuorrutuksen pinnalla. Kuva: Kari SalonenTyrni-suklaakakku
15 annosta
Ainekset
4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita
170 g tummaa taloussuklaata
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl tyrnihilloa
Kuorrutus
100 g tummaa taloussuklaata
1 tl voita
1/2 dl kevytkermaa
Koristeluun
tyrnimarjoja
Tarjoiluun
2 dl kuohukermaa
2 dl maustamatonta jugurttia
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Lisää vaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta sekä voi-suklaaseosta. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 3 litran tasapohjaiseen vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Leikkaa kakku täysin jäähtyneenä kolmeen osaan. Levitä 2/3 hillosta kahteen väliin. Sivele loppu kakun pintaan.
Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää kerma, sekoita ja jäähdytä hiukan. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna valua reunoille.
Koristele kakku.
Vaahdota kerma ja vatkaa jugurtti joukkoon. Mausta ja tarjoa kakun kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

