Paholaisen hillo
Paholaisen hilloksi kutsuttu paprika-chilihillo on maukas sekoitus tomaattia, paprikaa ja chiliä. Tulisuus riippuu siitä, millaisia chilejä käytät. Hillo maistuu niin liharuokien kumppanina kuin juustojen kera.
Paholaisenhillosta Peggy tekee miedon tulista. Se sopii lisukkeeksi monenlaisten ruokien kanssa tai juustojen seuraksi. Kuva: Jaana KankaanpääPaholaisen hillo
1–2 lasipurkkia
Ainekset
- 1/2 dl vettä
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 keltasipulia
- 2 yksikyntistä valkosipulia
- 1 punainen paprika
- 2 mietoa punaista chiliä
- 2 tl oreganoa (kuiva tai tuore)
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1/4 dl punaviinietikkaa
- 3 1/2 dl hillosokeria
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprika ja chilit. Poista niistä siemenet ja kuutio malto.
Lisää sipulit, valkosipuli, paprika, chili, tomaattimurska, vesi ja mausteet kattilaan. Anna kiehua keskilämmöllä noin 30 minuuttia. Lisää joukkoon etikka ja hillosokeri. Kiehauta seos nopeasti.
Annostele hillo lasipurkkiin ja säilytä viileässä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
