Lanttu-tattaripihvit ja ruusukaali-pinaattimuhennos

Lanttu-tattaripihvit
(12 pientä pihviä)
noin puolen kilon painoinen lanttu
1 dl kokonaisia tattarisuurimoita
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl oluthiivahiutaleita
1 dl vaaleaa leipää murusina
1 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl rouhittua viherpippuria
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl kuivattua timjamia
1,5 tl suolaa
1 rkl balsamietikkaa
0,5 dl silputtua persiljaa
0,5 dl silputtua ruohosipulia
Paistamiseen:
rypsiöljyä
Kuori lanttu ja paloittele se pieniksi kuutioiksi. Keitä lanttukuutiot lähes kypsiksi. Kaada keitinvesi pois. Survo kuutioita hieman sauvasekoittimella, älä kuitenkaan tee muusia vaan jätä mukaan sattumia.
Mittaa tattarisuurimot siivilään ja huuhtele ne juoksevan veden alla. Kiehauta kattilassa noin 3 dl vettä ja keitä tattaria kymmenen minuuttia, kunnes se on kypsää. Kaada keitinvesi pois, mikäli sitä jäi kattilaan.
Pilko punasipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljytilkassa pannulla.
Mittaa kulhoon pellavansiemenrouhe, oluthiivahiutaleet, leivänmurut ja kaikki mausteet. Sekoita hyvin. Lisää keitetty tattari, lanttusose, kuullotetut sipulit ja balsamietikka. Silppua persilja ja ruohosipuli. Lisää ne lopuksi seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele taikinasta 12 pientä pihviä ja paista ne molemmin puolin kauniin ruskeiksi öljyssä pannulla.
Ruusukaali-pinaattimuhennos
(4 annosta)
500 g ruusukaalia
250 g tuoretta pinaattia
2 rkl rypsiöljyä
2,5 dl kaurakermaa
2 rkl vehnäjauhoja
4 rkl vettä
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
0,5 dl ruohosipulia
Leikkaa ruusukaaleista kannat ja poista uloimpia lehtiä tarvittaessa. Leikkaa ruusukaalit kahteen tai neljään osaan koosta riippuen. Huuhtele pinaatti huolella.
Kuumenna rypsiöljy kasarissa. Paista ruusukaaleja keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää pinaatinlehdet ja jatka paistamista, kunnes ruusukaalit ovat pehmenneet. Kaada joukkoon kaurakerma ja pienennä lämpöä.
Sekoita 2 rkl vehnäjauhoja ja 4 rkl vettä. Kaada suurus muhennoksen joukkoon koko ajan hämmentäen. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Silppua sekaan ruohosipulia ja anna hautua pari minuuttia.
Osaston luetuimmat
- Ostitko näitä välipalapatukoita? Älä tarjoa lapselle, vaan palauta kauppaan
- Löytyykö kotoasi EU:n ulkopuolelta tuotua hunajaa? Se saattaa olla väärennettyä – lähes puolet EU-alueelle tuodusta hunajasta määräysten vastaista
- Nyt on paras aika valmistaa kuivalihaa itse – keittiömestari jakaa vinkit onnistumiseen
- Unelmainen torttu
- Ruokauskomukset: Lapsi alkaa kuolata epänormaalilla tavalla, jos äiti syö etanoita ‒ kulttuuri määrittää, mikä ruoka on vaarallista ja milloin
- Gluteeniton leivonta ei aina suju kuin Strömsössä, mutta hintojen nousu pakottaa valintoihin – ”Tuntuu lompakossa turhan raa’alta, että sairaudesta sakotetaan”
- Oletko jo maistanut mocheja? Pakastealtaan herkusta ennustetaan kesän hittituotetta