Riepupasta
Kokeilepa vaihteeksi italialaista ”riepupastaa” (stracci). Se syntyy tutusta jauhelihasta ja lasagnelevyistä, mutta yhden kattilan menetelmällä. Lasagnelevyjä jää helposti kaappiin, mutta näin niiden kiertoa voidaan nopeuttaa.

Italiasta kotoisin oleva ”riepupasta” syntyy näppärästi liedellä lasagnelevyistä. Kuva: Sanne Katainen
Riepupasta
6 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 pkt (400 g) naudan jauhelihaa
- 5 dl vettä
- 1 tlk (à 390 g) mascarpone-pastakastiketta (esimerkiksi Pirkka)
- 2 lihaliemikuutiota
- 1 tl timjamia
- 1 tl basilikaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 8 (n. 140 g) lasagnelevyä
- 1 pkt (125 g) mozzarellaa
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna isossa kattilassa öljy ja kuullota siinä sipulisilput.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää jauheliha ja ruskista se.
Lisää vesi, tomaattikastike, liemikuutiot ja mausteet.
Murra lasagnelevyt pienemmiksi paloiksi ja lisää ne kattilaan.
Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes pastapalat ovat pehmenneet eli noin 15 minuuttia. Sekoittele välillä, niin että levypalat eivät tartu toisiinsa kiinni.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää päälle lopuksi valutettu ja revitty mozzarellapallo. Anna sulaa hetken ajan, koristele basilikalla ja nosta tarjolle.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Parsakaalisosekeitto
- Paraisten piparkakut
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään