Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Riepupasta

Kokeilepa vaihteeksi italialaista ”riepupastaa” (stracci). Se syntyy tutusta jauhelihasta ja lasagnelevyistä, mutta yhden kattilan menetelmällä. Lasagnelevyjä jää helposti kaappiin, mutta näin niiden kiertoa voidaan nopeuttaa.
Italiasta kotoisin oleva ”riepupasta” syntyy näppärästi liedellä lasagnelevyistä.
Italiasta kotoisin oleva ”riepupasta” syntyy näppärästi liedellä lasagnelevyistä. Kuva: Sanne Katainen

Riepupasta

6 annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 pkt (400 g) naudan jauhelihaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tlk (à 390 g) mascarpone-pastakastiketta (esimerkiksi Pirkka)
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 8 (n. 140 g) lasagnelevyä
  • 1 pkt (125 g) mozzarellaa
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna isossa kattilassa öljy ja kuullota siinä sipulisilput.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää jauheliha ja ruskista se.

Lisää vesi, tomaattikastike, liemikuutiot ja mausteet.

Murra lasagnelevyt pienemmiksi paloiksi ja lisää ne kattilaan.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes pastapalat ovat pehmenneet eli noin 15 minuuttia. Sekoittele välillä, niin että levypalat eivät tartu toisiinsa kiinni.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää päälle lopuksi valutettu ja revitty mozzarellapallo. Anna sulaa hetken ajan, koristele basilikalla ja nosta tarjolle.