Riepupasta
Kokeilepa vaihteeksi italialaista ”riepupastaa” (stracci). Se syntyy tutusta jauhelihasta ja lasagnelevyistä, mutta yhden kattilan menetelmällä. Lasagnelevyjä jää helposti kaappiin, mutta näin niiden kiertoa voidaan nopeuttaa.
Italiasta kotoisin oleva ”riepupasta” syntyy näppärästi liedellä lasagnelevyistä. Kuva: Sanne KatainenRiepupasta
6 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 pkt (400 g) naudan jauhelihaa
- 5 dl vettä
- 1 tlk (à 390 g) mascarpone-pastakastiketta (esimerkiksi Pirkka)
- 2 lihaliemikuutiota
- 1 tl timjamia
- 1 tl basilikaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 8 (n. 140 g) lasagnelevyä
- 1 pkt (125 g) mozzarellaa
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna isossa kattilassa öljy ja kuullota siinä sipulisilput.
Lisää jauheliha ja ruskista se.
Lisää vesi, tomaattikastike, liemikuutiot ja mausteet.
Murra lasagnelevyt pienemmiksi paloiksi ja lisää ne kattilaan.
Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes pastapalat ovat pehmenneet eli noin 15 minuuttia. Sekoittele välillä, niin että levypalat eivät tartu toisiinsa kiinni.
Lisää päälle lopuksi valutettu ja revitty mozzarellapallo. Anna sulaa hetken ajan, koristele basilikalla ja nosta tarjolle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
