Nyt etsitään Vuoden 2020 lähiruokatekoa – yleisön suosikki valitaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa
Tämän vuoden lähiruokateko palkitaan huhtikuussa.
Heikkilän Juustolan tilalliset Annika Heikkilä ja Pekka Moisio vastaanottivat Vuoden lähiruokateko 2019 -palkinnon viime vuonna. Kuva: MessukeskusVuoden lähiruokateko 2020 -palkinnon voittajan etsintä on parhaillaan käynnissä. Kilpailuun voi hakea mukaan 23. helmikuuta saakka.
Vuoden lähiruokateko -palkinnon voi saada henkilö, yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan edistänyt lähiruoan käyttöä ja tunnettuutta Suomessa. Palkinnon saajaksi voi ilmoittautua itse tai sopivan ehdokkaan voi ilmoittaa mukaan Lähiruoka & luomu -messujen nettisivuilla.
Palkintoraatina toimii Lähiruoka & luomu -messujen suunnitteluryhmä, jonka puheenjohtaja on maa- ja metsätalousministeriön erityisasiantuntija Kirsi Viljanen.
Palkintoraati valitsee tänä vuonna ensimmäisen kerran ehdotuksista 3-5 kappaletta yleisöäänestykseen, joka käynnistyy maaliskuun alussa. Sekä raadin valitsema palkinnonsaaja että yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla huhtikuussa.
"Halusimme vahvistaa lähiruoan kuluttajien ääntä lähiruokatekojen palkitsemisessa ja lisäsimme Vuoden lähiruokateko -palkinnon toiseksi sarjaksi yleisön suosikin. Kilpailua laajentamalla saamme toivon mukaan nostettua mahdollisimman laajasti esimerkkejä lähiruoan puolestapuhujista ja myös kuluttajien mieltymyksistä", Viljanen toteaa tiedotteessa.
Lähiruokateko-palkinnon sai viime vuonna Heikkilän Juustola. Aiemmin palkinnon ovat saaneet Stadin puutarhuri ja Juuri Yhtiöt Helsingistä, mikkeliläinen Otava Food Factory Oy, Sodankylän kunnan ruokapalvelut, Reko-lähiruokarenkaiden ”isä” Thomas Snellman, LähiPuoti Remes ja keittiömestari Heikki Ahopelto.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
