Omena-jugurttikakku
Tässä omena-jugurttikakussa on lisämausteena puolukka, joka antaa kakkuun väriä ja hapokkuutta. Kakusta tulee ihanan mehevä myös jugurtti-kermatäytteen ansiosta. Tarvitset kakkuun vajaan kilon omenoita.Omena-jugurttikakku
10 annosta
Ainekset
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 dl puolukka-omenahilloa (katso erillinen ohje) tai puolukkahilloa
- 2 dl omenakuutioita
- 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 dl pähkinärouhetta
- 4 dl turkkilaista jugurttia
- 1 dl kuohukermaa
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- 1/2 l omenaviipaleita
- 1 rkl sokeria
- 1 tl kanelia
Valmistusohje
Laita leivinpaperi irtopohjaisen vuokaan (26 cm halkaisija) ja napsauta reunarengas kiinni. Paperia saa jäädä reilusti pohjan ulkopuolelle. Näin mahdollisesti vuoasta valuva rasva ei sotke uunia. Voitele vuoan reunat.
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita omenakuutiot, sitruunamehu ja sitruunan kuori sekä pähkinärouhe. Pähkinän voi korvata mantelirouheella tai jättää kokonaan pois. Vatkaa jugurtti, kerma, munat, perunajauho sekä vaniljasokeri tasaiseksi. Levitä hillo pohjan päälle. Lisää omenatäyte päälle. Kaada seuraavaksi vuokaan jugurttiseos. Levitä pinnalle omenaviipaleet sekä ripottele sokeri-kaneliseosta. Paista 175 asteessa noin tunti uunin alimmalla tasolla. Tarjoa jäähtyneenä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


