Runebergin vegaanitortut
Vegaaniset runebergintortut leivotaan ilman munaa ja maitovalmisteita. Koska taikinaan ei käytetä munaa, lopputulos on hauras ja helposti mureneva.
Vegaanitortut muistuttavat ulkonäöltään perinteisiä Runebergin torttuja. Rakenne on hauraampi, koska leivonnassa ei ole käytetty munaa. Kuva: Jaana KankaanpääRunebergin vegaanitortut
8 kpl
Ainekset
- 200 g maidotonta margariinia
- 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl maidottomia piparimuruja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl mantelirouhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 dl kaurakermaa
- 1 dl vadelmamarmaledia
Kostutus
- 1 dl appelsiinimehua
Pinnalle
- kiinteää vadelmahilloa tai -marmeladia
- 1 dl tomusokeria
- 1/2 rkl vettä
Valmistusohje
Sekoita sulatettu margariini ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita kaurakerma ja marmeladi taikinaan lopuksi.
Voitele runebergintorttuvuoat sisältä öljyllä tai margariinilla. Annostele taikina vuokiin. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kostuta mehulla.
Lusikoi jäähtyneiden torttujen päälle vadelmamarmeladikeko. Tee sokerivesikuorrutus tomusokerista ja vedestä. Levitä lusikalla tai pursota kuorrutusraitoja hillon tai marmeladin ympärille.
Vinkki
Taikinan voi myös levittää voideltuun, matalaan uunivuokaan. Paista ja leikkaa annospaloiksi. Koristele hillolla ja tomusokerikuorrutteella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

