Espanjalainen perunamunakas
Espanjalaiset laittavat munakkaaseen usein perunoita.Lämpimänä munakas käy pääruuasta, mutta kylmänä sen voi paloitella pieniksi sormisyötäviksi tapaksiksi.Espanjalainen perunamunakas
noin 20 palaa
Ainekset
- 400 g perunoita kuorittuna ja keitettynä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
- 1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 4 munaa
- 4 rkl vettä
Lisäksi
- kivettömiä oliiveja
- cocktailtikkuja
Valmistusohje
Viipaloi perunat. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota kasvikset oliiviöljyssä paistinpannulla (Ø 24 cm). Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.
Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja sekoita joukkoon vesi. Kaada seos pannuun. Anna hyytyä miedolla lämmöllä. Jäähdytä.
Kumoa perunamunakas leikkuulaudalle ja leikkaa paloiksi.
Keihästä oliivi cocktailtikkuun ja paina perunamunakaspalaan.
Vinkki
Oikaise perunankeitto ja käytä pakastettuja valkosipuliperunaviipaleita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

