Mummolan hernerokka
Perinteisen hernekeiton teko vaatii aikaa, mutta vaiva kannattaa, sillä lopputuloksena on täydellisen täyteläinen rokka. Keitä kerralla iso annos, sillä rokan maku vain paranee lämmitettäessä.

Mitä kauemmin mummolan perinnerokka saa hautua liedellä, sen täyteläisempi maku. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Mummolan hernerokka
10 annosta
Ainekset
- 3 1/2 l vettä
- 500 g (1 pussi) kuivattuja herneitä
- 1 sipuli
- 500 g luullista savupotkaa tai kasleria
- 2 laakerinlehteä
- 2 tl kuivattua meiramia tai
- timjamia
- noin 8 maustepippuria
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- sinappia
Valmistusohje
Huuhtele herneet ja pane veteen turpoamaan keittokattilaan edellisenä päivänä. Nosta kattila levylle. Kuumenna ja lisää pilkottu sipuli ja savupotka. Kuori pinnasta vaahtoa reikäkauhalla. Lisää laakerinlehdet, meirami ja pippurit.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Keitä keittoa hiljalleen noin kolme tuntia. Mitä kauemmin se saa kiehua, sen parempaa siitä tulee.
Ota potka ja poista kamara ja luut potkasta. Paloittele liha ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja ohenna vedellä tarvittaessa. Sekoita lautasella lisämausteeksi lusikallinen sinappia.
Osaston luetuimmat
- Elintarviketeollisuudelta askelmerkit taisteluun luontokatoa vastaan – Nämä tuontiraaka-aineet aiheuttavat eniten metsäkatoa
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta
- Kolme helppoa herkkua valmistujaisiin – nämä piirakat valmistuvat nopeasti
- Kuusenkerkkäsiirappi
- Mummon lihapullat
- Tortillataskut ovat täydellinen eväs – ota helppo resepti talteen
- Suomalaista tofuvalmistajaa syytettiin ”murhaajaksi”, kun Amazonin sademetsissä roihusi – nykyään yritys tuo vain luomusoijaa Itävallasta