Mummolan hernerokka
Perinteisen hernekeiton teko vaatii aikaa, mutta vaiva kannattaa, sillä lopputuloksena on täydellisen täyteläinen rokka. Keitä kerralla iso annos, sillä rokan maku vain paranee lämmitettäessä.
Mitä kauemmin mummolan perinnerokka saa hautua liedellä, sen täyteläisempi maku. Kuva: Jaana KankaanpääMummolan hernerokka
10 annosta
Ainekset
- 3 1/2 l vettä
- 500 g (1 pussi) kuivattuja herneitä
- 1 sipuli
- 500 g luullista savupotkaa tai kasleria
- 2 laakerinlehteä
- 2 tl kuivattua meiramia tai
- timjamia
- noin 8 maustepippuria
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- sinappia
Valmistusohje
Huuhtele herneet ja pane veteen turpoamaan keittokattilaan edellisenä päivänä. Nosta kattila levylle. Kuumenna ja lisää pilkottu sipuli ja savupotka. Kuori pinnasta vaahtoa reikäkauhalla. Lisää laakerinlehdet, meirami ja pippurit.
Keitä keittoa hiljalleen noin kolme tuntia. Mitä kauemmin se saa kiehua, sen parempaa siitä tulee.
Ota potka ja poista kamara ja luut potkasta. Paloittele liha ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja ohenna vedellä tarvittaessa. Sekoita lautasella lisämausteeksi lusikallinen sinappia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
