Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mummolan hernerokka

Perinteisen hernekeiton teko vaatii aikaa, mutta vaiva kannattaa, sillä lopputuloksena on täydellisen täyteläinen rokka. Keitä kerralla iso annos, sillä rokan maku vain paranee lämmitettäessä.
Mitä kauemmin mummolan perinnerokka saa hautua liedellä, sen täyteläisempi maku.
Mitä kauemmin mummolan perinnerokka saa hautua liedellä, sen täyteläisempi maku. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mummolan hernerokka

10 annosta

Ainekset

  • 3 1/2 l vettä
  • 500 g (1 pussi) kuivattuja herneitä
  • 1 sipuli
  • 500 g luullista savupotkaa tai kasleria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl kuivattua meiramia tai
  • timjamia
  • noin 8 maustepippuria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • sinappia

Valmistusohje

Huuhtele herneet ja pane veteen turpoamaan keittokattilaan edellisenä päivänä. Nosta kattila levylle. Kuumenna ja lisää pilkottu sipuli ja savupotka. Kuori pinnasta vaahtoa reikäkauhalla. Lisää laakerinlehdet, meirami ja pippurit.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keitä keittoa hiljalleen noin kolme tuntia. Mitä kauemmin se saa kiehua, sen parempaa siitä tulee.

Ota potka ja poista kamara ja luut potkasta. Paloittele liha ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja ohenna vedellä tarvittaessa. Sekoita lautasella lisämausteeksi lusikallinen sinappia.