Savolaiset tempaisivat: Villiruokafestareilla maisteltiin ötököitä
Satoa goes wild -ruokafestivaalissa nautittiin noin kuusituhatta ruoka-annosta. Uskaliaimmat maistelivat myös hyönteisiä.”Hyönteiset teemana oli tietoinen riski, mutta tapahtuman vähän villimpään konseptiin ne sopivat hyvin", arvioi Satoa goes wild -tapahtuman tuottaja-tiedottaja Jarkko Kääriäinen ProAgria Pohjois-Savosta.
Teeman mukaisesti muutamat ravintolat tarjosivat asiakkaille viikonlopun aikana mahdollisuuden kokeilla, miltä hyönteiset maistuvat. Palaute oli Kääriäisen mukaan kauttaaltaan positiivista – niin sirkoista kuin itse tapahtumastakin.
Kolmatta kertaa järjestetty villiruokafestivaali keräsi kaupunkikeskustan alueelle satoja uteliaita villiruuan ystäviä. Ruoka oli valmistettu pohjoissavolaisista raaka-aineista ja villiyrteistä.
Tapahtuman tarjontaa laajennettiin tänä vuonna: festaripassilla saataviin sisältöihin kuuluivat muun muassa sisäänpääsy ruokadokumenttinäytöksiin ja museoiden näyttelyihin.
Tapahtumapisteitä oli viikonlopun aikana kiertämässä myös matkabloggaaja Rami Rajakallio. Tamperelainen Rajakallio yllättyi tapahtuman monipuolisesta ohjelmasta ja annosten laadukkuudesta.
”Viikonlopun makumatka teki todella vaikutuksen. Tapahtuman kautta ulkopaikkakuntalainen sai hyvän käsityksen paikallisista ravintoloista ja savolaisesta kulttuurielämästä. Alueen hiljattain saama tunnustus Euroopan gastronomiseksi maakunnaksi ainakin tämän reissun perusteella täysin ansaittu", Rajakallio tuumaa.
Tapahtuman tuotti ProAgria Pohjois-Savon Ruokasavo-hanke. Tavoitteena on tehdä Pohjois-Savosta tunnettu ruokamaakunta vuoteen 2020 mennessä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

