Tiesitkö, että Ukrainan pääkaupungin nimi on tässä perinteisessä ruokalajissa? – pulleat broilerifileet kätkevät sisäänsä mehevän täytteen
Kievin kanasta käytetään myös muotoa Kiovan kana, Kievin kotletit tai kieviläinen kana.
Broilerin rintafileet saavat täytteeksi maustevoita ja ylleen rapean leivityksen. Kuva: Carolina HusuKievin kana eli täytetyt broileripihvit
6 annosta
Ainekset
- 6 (1 kg) broilerin rintafileetä (maustamaton)
- Maustevoi
- 100 g voita
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
- ½ dl persiljaa silputtuna
- ¾ tl rakuunaa
- ½ tl suolaa
- Panerointiin
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 dl korppujauhoja
- 2 tl suolaa
- 1 tl valkopippuria
- Paistamiseen
- rypsiöljyä ja voita
Valmistusohje
Valitse pulleita rintafileitä. Vedä terävällä veitsellä viilto fileen sivuun, jotta maustevoille syntyy tasku. Varo puhkomasta lihaa.
Sekoita pehmeään voihin valkosipuli, kuoriraaste sekä yrtit ja suola. Pakasta maustevoi hetkeksi.
Ota esille 3 syvää lautasta. Mittaa yhdelle vehnäjauhot. Riko toiselle lautaselle munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita kolmannessa korppujauhot sekä mausteet.
Jaa kylmä maustevoi broileritaskuihin ja kiinnitä leikkauskohta cocktailtikulla.
Kääntele broilerit ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja painele lopuksi korppujauhoissa molemmin puolin.
Kuumenna paistinpannussa reilusti öljyä ja vähän voita. Paista broilerifileet kauniin ruskeiksi. Siirrä ne uuninkestävälle vadille ja kypsennä 175-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi. Tarkista veitsen viillolla, että broilerin liha on kypsää.
Tarjoa kanat keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden sekä herneiden kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
