Tiesitkö, että Ukrainan pääkaupungin nimi on tässä perinteisessä ruokalajissa? – pulleat broilerifileet kätkevät sisäänsä mehevän täytteen

Kievin kana eli täytetyt broileripihvit
6 annosta
Ainekset
- 6 (1 kg) broilerin rintafileetä (maustamaton)
- Maustevoi
- 100 g voita
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
- ½ dl persiljaa silputtuna
- ¾ tl rakuunaa
- ½ tl suolaa
- Panerointiin
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 dl korppujauhoja
- 2 tl suolaa
- 1 tl valkopippuria
- Paistamiseen
- rypsiöljyä ja voita
Valmistusohje
Valitse pulleita rintafileitä. Vedä terävällä veitsellä viilto fileen sivuun, jotta maustevoille syntyy tasku. Varo puhkomasta lihaa.
Sekoita pehmeään voihin valkosipuli, kuoriraaste sekä yrtit ja suola. Pakasta maustevoi hetkeksi.
Ota esille 3 syvää lautasta. Mittaa yhdelle vehnäjauhot. Riko toiselle lautaselle munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita kolmannessa korppujauhot sekä mausteet.
Jaa kylmä maustevoi broileritaskuihin ja kiinnitä leikkauskohta cocktailtikulla.
Kääntele broilerit ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja painele lopuksi korppujauhoissa molemmin puolin.
Kuumenna paistinpannussa reilusti öljyä ja vähän voita. Paista broilerifileet kauniin ruskeiksi. Siirrä ne uuninkestävälle vadille ja kypsennä 175-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi. Tarkista veitsen viillolla, että broilerin liha on kypsää.
Tarjoa kanat keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden sekä herneiden kera.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tämä perunalisuke valmistuu supernopeasti pakasteperunamuusista
- Parsakaalisosekeitto
- Kahden kalan ruusukkeet on juhlava pääruoka – piparjuurikastike tuo kivasti potkua
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon