Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tiesitkö, että Ukrainan pääkaupungin nimi on tässä perinteisessä ruokalajissa? – pulleat broilerifileet kätkevät sisäänsä mehevän täytteen

Kievin kanasta käytetään myös muotoa Kiovan kana, Kievin kotletit tai kieviläinen kana.
Broilerin rintafileet saavat täytteeksi maustevoita ja ylleen rapean leivityksen.
Broilerin rintafileet saavat täytteeksi maustevoita ja ylleen rapean leivityksen. Kuva: Carolina Husu

Kievin kana eli täytetyt broileripihvit

6 annosta

Ainekset

  • 6 (1 kg) broilerin rintafileetä (maustamaton)
  • Maustevoi
  • 100 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • ½ dl persiljaa silputtuna
  • ¾ tl rakuunaa
  • ½ tl suolaa
  • Panerointiin
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • Paistamiseen
  • rypsiöljyä ja voita

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valitse pulleita rintafileitä. Vedä terävällä veitsellä viilto fileen sivuun, jotta maustevoille syntyy tasku. Varo puhkomasta lihaa.

Sekoita pehmeään voihin valkosipuli, kuoriraaste sekä yrtit ja suola. Pakasta maustevoi hetkeksi.

Ota esille 3 syvää lautasta. Mittaa yhdelle vehnäjauhot. Riko toiselle lautaselle munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita kolmannessa korppujauhot sekä mausteet.

Jaa kylmä maustevoi broileritaskuihin ja kiinnitä leikkauskohta cocktailtikulla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kääntele broilerit ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja painele lopuksi korppujauhoissa molemmin puolin.

Kuumenna paistinpannussa reilusti öljyä ja vähän voita. Paista broilerifileet kauniin ruskeiksi. Siirrä ne uuninkestävälle vadille ja kypsennä 175-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi. Tarkista veitsen viillolla, että broilerin liha on kypsää.

Tarjoa kanat keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden sekä herneiden kera.